Sinds het uitbreken van de crisis hebben centrale banken de rente extreem verlaagd en hebben ze voor miljarden aan nieuw geld in de economie gepompt. Door dat beleid zijn de aandelenkoersen en huizenprijzen naar recordhoogte gestegen, maar is tegelijkertijd de spaarrente naar een historisch dieptepunt gedaald.
Wat moeten spaarders doen met hun geld, nu sparen bij de bank vrijwel niets meer oplevert? Kunnen ze hun geld beter beleggen in aandelen of is dat te riskant? En is het een goed idee om je geld van de bank te halen of goud te kopen? Deutsche Welle maakte onlangs een nieuwe documentaire over de gevolgen van de grootste financiële crisis sinds de jaren dertig.
2 gedachten over “Documentaire: Een zondvloed van geld”
Er is X duizend miljard geld in omloop wat geen dekking heeft.
Door het kapitaal wat spaargeld of pensioen heet te onteigenen zal er op zeker moment het kapitaal wat geen dekking heeft weggeschreven worden.
Met als resultaat dat de Banken weer gezond zijn het volk weer arm en gewillig en natuurlijk komt de rente weer op normaal niveau .
Het probleem is dat heden de macht in de wereld van west naar oost verschuift en wat dat voor gevolgen heeft ???????
Grootschalige schuldsanering lijkt onvermijdelijk voor het Westen. Meest elegante oplossing is om het schuldpapier dat door centrale banken is opgekocht weg te strepen.