ECB Rejects Greek Restructuring in Clash With Policy Makers

Op maandag werd door de Europese ministers van Financiën onder leiding van de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker vergaderd over Griekenland. Juncker is van de zachte lijn en zinspeelde op een 'fluwelen' vorm van schuldherstructurering dat hij een “herprofilering” van de schulden noemde. Hij bedoelde daarmee dat Griekenland wat hem betreft ruimte krijgt om schulden later af te lossen. Maar dan moet Griekenland wel overgaan tot privatisering van overheidsbezittingen. De Franse en Belgische ministers van Financiën, Christine Lagarde en Didier Reynders, wezen dat direct van de hand. 

http://noir.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=azyFYdIg8VHQ&pos=3

Zodra het woord schuldherstructurering door een Europese regeringsfunctionaris in de mond genomen wordt dan volgt er prompt een reactie van één van de bestuursleden van de ECB: schuldherstructurering is uitgesloten. Jean-Claude Trichet was volgens ingewijden van de Financial Times zo ontstemd dat er weer gesproken werd over schuldherstructurering, dat hij de vergadering verliet. De ECB gaat zelfs zo ver dat zij dreigt om Griekse staatsobligaties niet langer te accepteren als onderpand voor leningen. Met andere woorden, zodra Griekenland de schulden herstructureert dan vervalt de geldigheid van Griekse staatsobligaties als onderpand bij de ECB en wordt de Griekse bankensector afgesloten van liquiditeit. De ECB speelt het spel hard: Griekenland moet alles uit de kast trekken om te saneren. 

http://www.ft.com/cms/s/0/64c62728-818b-11e0-9c83-00144feabdc0.html#ixzz1MmmVzGpT

De harde opstelling van de ECB zou wel eens goed te maken kunnen hebben met nieuwe problemen met de inmiddels beruchte “credit default swaps” (CDS). Van onze SNS-correspondent kregen we de volgende analyse doorgestuurd.

http://www.ft.com/cms/s/0/9f8f0276-8177-11e0-9c83-00144feabdc0.html#ixzz1ModHarWX

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo