ECB speelde informatie stimuleringsprogramma door aan hedgefondsen

Dinsdag werd bekend dat de ECB aankopen van staatsobligaties naar voren haalt, maar voor een select groepje van hedgefondsmanagers was dat oud nieuws. De avond van tevoren had ECB-bestuurslid Benoît Cœuré tijdens een diner in Londen met verschillende bankiers en hedgefondsmanagers al op de hoogte gebracht van de plannen van de centrale bank.

Het diner vond plaats bij het Berkeley Hotel en was alleen toegankelijk voor een selecte groep mensen die een uitnodiging had ontvangen. Naast bankiers en hedgefondsmanagers waren ook mensen van vijf verschillende centrale banken aanwezig, waaronder Cœuré van de ECB. Het etentje werd georganiseerd door verschillende studiegroepen, waarvan er een gefinancierd werd door Brevan Howard Asset Management.

Dat de aanwezige bankiers en hedgefondsmanagers gebruik hebben gemaakt van deze voorkennis is misschien lastig aan te tonen, maar de volgende grafiek laat heel duidelijk zien de euro maandagavond al flink onderuit ging, terwijl de markt toen nog in het duister tastte over de gewijzigde plannen van de ECB.

De volledige versie van dit artikel verscheen eerder op een partner blog.


ecb-toelichting-qe

Maandagavond zakte de euro al weg tegenover de dollar, waren insiders aan het handelen?

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo