Eurozone debt crisis spreads to Belgium on rising political risk

De problemen in België worden er ook niet minder op. België blijkt maar niet in staat te zijn een regering te vormen. Met een staatsschuld die gestaag oploopt naar 100% van de Belgische economie kruipt ook de rente omhoog. De herfinanciering ter omvang van 11% van de Belgische economie volgend jaar en de politieke impasse hebben ertoe geleid dat kredietbeoordelaar Standard & Poor's België waarschuwt dat zij de kredietwaardigheid zullen verlagen. Ambrose Evans-Pritchard somt de Belgische problemen op..

http://www.telegraph.co.uk/finance/financetopics/financialcrisis/8202422/Eurozone-debt-crisis-spreads-to-Belgium-on-rising-political-risk.html

Lees ook het laatste van de twee interviews die de Vlaamse politicus Bart de Wever aan Der Spiegel gaf. De uitspraken van de politiek leider van de grootste Vlaamse partij leidde afgelopen maandag tot grote commotie in Wallonië en Vlaanderen. Bart de Wever zei: “België werkt niet meer, België is een mislukte staat”. Deze woorden herhaalde hij toen Der Spiegel navraag deed over de ontvangst van zijn (Duitstalige) interview in België.

http://www.spiegel.de/inteational/europe/0,1518,734735-2,00.html