Fitch verlaagt vooruitzicht Japanse schuld naar negatief

Op maandag werd het vooruitzicht van België verlaagd naar negatief. België behield wel haar AA+ rating. Fitch hield het hier echter niet bij en verlaagde vandaag het vooruitzicht voor Japan naar negatief.

Fitch waarschuwt voor de omvang van de Japanse staatschuld – die bedraagt meer dan 200% van het Japanse BBP – en voor de vergrijzende bevolking van Japan. Daaaast stelt Fitch dat de Japanse overheid onder enorme druk zal komen te staan door de gevolgen van de aardbeving. De aardbeving, de daaropvolgende Tsunami en de keramp in Fukushima hebben tot enorme schade geleid en de overheid zal voor een groot deel de heropbouw financieren.

De drie grote kredietbeoordelaars Fitch, S&P en Moody’s hebben nu hun vooruitzichten voor Japan op negatief staan. Indien Japan haar staatsfinanciën niet op orde krijgt zullen de kredietbeoordelaars de kredietrating van Japan verlagen. Wie meer wil weten over de financiële situatie in Japan kan de analyse van Dylan Grice, analist bij Societé Generale, lezen (http://tinyurl.com/3r55fq5). Ook Japan ondervindt steeds meer moeite om het begrotingstekort gefinancierd te krijgen.

Bronnen:
“Fitch verlaagt outlook Japanse schuld naar negatief”
http://www.fd.nl/artikel/22271052/fitch-verlaagt-outlook-japanse-schuld-negatief
“Fitch cuts Japan credit rating outlook to negative”
http://www.reuters.com/article/2011/05/27/us-japan-economy-fitch-idUSTRE74Q1QQ20110527

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo