Foreclosure Crisis: Fed-up Judges Dismissing Cases

Wat velen in de samenleving nog niet beseffen is hoe gevaarlijk zeepbellen in een economie zijn. Een huizenmarktzeepbel, zeker in combinatie met securisaties van hypotheken, is een gigantisch economisch probleem. De hypotheekmarkt is nu eenmaal één van de grootste schuldmarkten – zo niet de grootste – na die van overheidsschulden.
Een groot probleem schuilt in de herverpakkingen van hypotheekschulden, of securisaties. Bij securisaties bleken in de Verenigde Staten de hypotheekpapieren niet deugdelijk te zijn geadministreerd via het digitale registratiesysteem MERS. Als gevolg van de gebrekkige administratie kunnen banken niet aantonen dat zij de rechtmatige eigenaar zijn van een hypotheek.
In Florida waar de problemen op de huizenmarkt het grootst zijn – en waar de meeste foreclosure-zaken spelen – beginnen rechters in opstand te komen. Zij accepteren geen vervalste hypotheekdocumenten en wijzen huizen gratis en voor nop toe aan de bewoners. De bank kan dus aflossing van de lening vergeten, en het beloofde rendement (als zij die hypotheek heeft herverpakt en door verkocht) niet betalen.
Dit is het zwaard van Damocles dat boven de Amerikaanse hypotheekmarkt hangt: als gevolg van de fraude met hypotheekpapieren sneuvelen óf de banken met alle gevolgen van dien óf sneuvelt de rechtsbescherming van de consument. 
Kijk ook naar de Amerikaanse actualiteitenrubriek “60 minutes” die uitgebreid in ging op de gebreken van hypotheekpapieren. Zij liet betrokken huiseigenaren en zogenaamde “robo-signers” aan het woord: mensen die honderden handtekeningen per uur – onder andermans naam – op hypotheekpapieren zetten. Bovendien werden er wel heel bijzondere vervalsingen getoond: “BOGUS ASSIGNEE” (onechte claimant) en “A BAD BENE” (een slechte begunstigde) viel er op een dwangbevel te lezen. Jiskefet op de werkvloer waar hypotheekpapieren werden vervalst..  
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo