Gerald Celente verwacht economische wetteloosheid in 2012

Gerald Celente, oprichter van het Trend Research Institute en uitgever van de Trends Joual, was gisteren te horen op King World News. Op zeer vermakelijke wijze geeft hij zijn mening over de economische crisis en de acties die centrale banken nemen om het vertrouwen op de financiële markten te herstellen. Volgens Celente is het doorgestoken kaart en zouden mensen niet meer moeten luisteren naar de woorden van centrale bankiers en politici. Keer op keer worden de banken geholpen als ze in moeilijkheden verkeren, maar de kleine man is niet belangrijk genoeg om een 'bailout' of een goedkope lening te krijgen. Gerald Celente verwacht volgend jaar een 'economische martial law', waarin de burgerlijke autoriteiten de controle verliezen en de politie en het leger moeten ingrijpen om de orde te handhaven in de maatschappij. We zijn het nu al op gang komen met de rellen in Griekenland en in sommige gebieden in het Midden-Oosten, maar ook aan de Occupy beweging die in heel veel landen op gang is gekomen en die de onvrede van de bevolking laat zien.

De volgende vragen worden aan Gerald Celente voorgelegd. Hieronder een korte samenvatting van de antwoorden, maar eigenlijk is het veel leuker om naar de man zelf te luisteren. Klik hier voor het interview van ruim 14 minuten (de introductie duurt ongeveer 1 minuut en kan overgeslagen worden).

Over het gezamenlijke ingrijpen door de centrale banken

Je kon het zien aankomen, want twee weken geleden stonden er al berichten in de kranten. Bijvoorbeeld de Wall Street Joual: ''Banken hebben moeilijkheden om aan geld te komen'' en ''Europese instellingen hebben riskante swap constructies nodig om aan geld te komen''. Volgens Gerald Celente hebben banken gewoon meer geld nodig om hun piramidespel (het fractioneel banksysteem) aan de gang te houden. ''De swap-constructies die banken onderling aangingen om liquide te blijven brachten het verzwakte financiële systeem verder in gevaar'', zo klonken de berichten.

De taal die wordt gebruikt is erg belangrijk, benadrukt Celente. Centrale banken zeggen dat ze het vertrouwen willen herstellen en dat ze er alles aan zullen doen om een herhaling van 2008 te voorkomen. Zolang er vertrouwen is in de markten is alles koek en ei, dat willen centrale bankiers en sommige politici ons laten geloven. Ze willen ons laten geloven dat ze de problemen kunnen oplossen en dat daar alleen wat meer geld voor nodig is. Vorig jaar werd bekend dat de Federal Reserve voor $16.000 miljard had geleend aan banken, verzekeraars en bedrijven wereldwijd, om een acute systeemcrisis te voorkomen. Over deze geheimzinnige leningen bracht de FED zelf niets naar buiten, maar door een wet die het Amerikaanse congres heeft aangenomen kwam deze informatie op tafel. Volens Celente is het een bevestiging van wat hij altijd al dacht en van wat meesteroplichter Madoff ook eens in een interview heeft gezegd: ''het financiële systeem is een piramidespel en het is doorgestoken kaart''.

Madoff is de koning van piramidespellen en weet dus heel goed waar hij over praat, zo redeneert Celente. Beleggers worden kalm gehouden en aangespoord om weer de aandelenmarkt op te gaan, terwijl de problemen onderhuids alleen maar groter worden door schulden op schulden te stapelen. Er is niets opgelost en de aangekondigde swap-constructie mag geen reden zijn voor beleggers om optimistisch te worden, aldus de trendwatcher.

In 2008 werd het systeem weer van liquiditeit voorzien en nu gebeurt het opnieuw

Er is inderdaad niets veranderd, je hoeft alleen maar in de gaten te houden wie wat krijgt en waar het geld heen stroomt. Gerald Celente kan opnieuw niet de verleiding weerstaand om over MF Global te beginnen. Waar kwam Jon Corzine vandaan? Voormalig CEO van Goldman Sachs. Wie was de minister van financiën onder de Bush regering? Henry Paulson. Waar kwam hij vandaan? Hij was de CEO van Goldman Sachs nadat Jon Corzine vertrok. En waar was de CFTC toen het mis dreigde te gaan met MF Global, terwijl het hun taak is om dat in de gaten te houden? Wie is er aan de leiding bij de CFTC? Gary Gensler, de man die met Corzine samenwerkte bij Goldman Sachs. Wie is er nu de premier in Italië? Een oud-bankier, die steeds 'Super Mario' Monti wordt genoemd. Waar komt hij vandaan? Adviseur van Goldman Sachs! De Rothchilds zouden jaloers zijn op wat Goldman Sachs weet te presteren, grapt Celente.

Men begint langzaam wakker te worden en te begrijpen dat het geld steeds minder waard wordt, waardoor de prijzen van goud en zilver stijgen. Centrale bankiers en politici kopen tijd en dumpen de verliezen op het volk, dat garant moet staan voor een noodscenario waarin een bank genationaliseerd moet worden.

Goud en zilver doen het inderdaad goed, is dat ook de manier om je te beschermen tegen een financiële crisis?

Gerald Celente heeft geleerd van zijn ervaring met MF Global. Hij verloor veel geld met eenvoudige futurescontracten voor levering van goud. Hij speculeerde niet en was ook geen trader, maar kocht uitsluitend met het doel om fysiek metaal geleverd te krijgen. Het risico van een tegenpartij kan erg groot zijn en daarom bieden fysiek goud en zilver een goede bescherming. Denk aan de bank holiday onder FDR in de Grote Depressie. De banken werden gesloten en mensen moesten hun goud inleveren. Deden ze dat niet dan riskeerden ze een hoge boete of een gevangenisstraf. Toen de overheid het goud kocht van de mensen gaf ze daar de oude prijs van $20,67 per ounce voor, maar toen de banken weer open gingen werd het goud opnieuw gewaardeerd op $35. Wie zijn goud had ingeleverd verloor opeens bijna de helft van zijn koopkracht. Dat wordt niet verteld op Princeton, Harvard en Yale, aldus Celente. Mensen vroegen weer goud in ruil voor hun papiergeld, waarmee de achilleshiel van het banksysteem werd geraakt.

Een soortgelijke devaluatie zagen we bijvoorbeeld in Argentinië, waar de banken ook gesloten werden. Men kon niet meer bij het geld komen en ondertussen werd de munt keer op keer gedevalueerd om de schulden van de overheid glad te strijken. Spaarders verloren enorm veel koopkracht en konden niets meer doen toen de banken gesloten waren.

Volgens Gerald Celente worden we gegijzeld door ons eigen banksysteem, dat steeds meer geld nodig heeft om te kunnen functioneren. De ''vuile deals'' van de centrale bankiers zijn er alleen voor de bankiers, niet voor de normale man. Het is anti-kapitalistisch om banken te redden en de too big to fail banken tonen daarbij het failliet van het kapitalisme aan. Het is dan ook opvallend om te zien hoe verschillend de reactie in de media is op de fraude van Madoff en de fraude van Corzine. Laatstgenoemde kwam uit het netwerk van Goldman Sachs en komt er opvallend goed vanaf, aldus Celente.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo