Goudprijs stabiliseert na akkoord over tweede Griekse bailout

Daarvan neemt de private sector €37 miljard voor zijn rekening. De Europese leiders hopen met het plan Griekenland te redden en besmetting naar Spanje en Italië te voorkomen
De eurotop besloot ook de rente op de bestaande leningen aan Griekenland te verlagen van 4,5% tot 3,5% en de looptijd wordt verlengd van 7,5 naar 15 jaar. Dit geldt ook voor bestaande leningen aan Portugal en Ierland.
Het reddingsplan stelde de markten wereldwijd gerust en deed de vraag naar veilige vluchthavens afnemen. De Europese beurzen stegen en de wisselkoers van de euro ten opzichte van andere valuta verbeterde. De goudprijs daalde daarentegen tot onder de $1.590 per troy ounce en eindigde de sterke rally die begin juli werd ingezet. Afgelopen dinsdag verbrak goud het prijsrecord van $1.600 en bereikte het $1.609 per troy ounce (31,103 gram).  De zilverprijs daalde tot $39.
Door het uitblijven van een akkoord tussen de Democraten en de Republikeinen over het Amerikaanse schuldplafond lijkt de rust in financiële markten van korte duur. De Amerikaanse overheid moet voor 2 augustus het schuldplafond verhoogd hebben anders zal de Amerikaanse overheid niet aan al haar betalingsverplichtingen kunnen voldoen.  
Bronnen:

“Europe agrees sweeping new action on debt crisis”