Met je voedselbonnen naar de Starbucks

In de VS is het mogelijk om de koffie bij de Starbucks af te rekenen met voedselbonnen, zo meldt TV-zender Fox 12. Normaal gesproken mogen voedselbonnen niet gebruikt worden voor dit soort dure versnaperingen buiten de deur, maar door mazen in de wetgeving kunnen bedrijven makkelijk om deze beperking heen. Zo mag Starbucks het wel aanbieden op vliegvelden, in winkelcentra en op scholen.

Voor de prijs van een kop koffie en een kleine versnapering kan men een heel brood en een vaatje melk kopen. Dat is ook waar de voedselbonnen oorspronkelijk voor bedoeld zijn, niet voor luxe consumpties. Toch staan de huidige regels voor voedselbonnen wel de consumptie van frisdrank, snoep, snacks, ijs en zelfs cakes van de bakker toe.

Voedselbonnen verweven in de economie

De voedselbonnen zijn in feite niets anders dan een speciale bankpas waar iedere maand een bepaald saldo op staat. Die bankpas, de EBT card, kan men gebruiken om voedsel te betalen. Inmiddels gebruiken meer dan 48 miljoen Amerikanen de voedselbonnen om een gedeelte van hun uitgaven aan eten en drinken te betalen. Daarmee is de bankpas niet meer weg te denken uit de Amerikaanse economie.

KPTV – FOX 12