Recordimport Goud in India

Na de enorme toename in de import van zilver blijkt ook de hoeveelheid goud dat door Indiërs het afgelopen jaar gekocht werd, gestegen te zijn. Importeerden de Indiërs in 2009 nog 557 ton goud, in 2010 is dit naar schatting van Ajay Mitra van de World Gold Council toegenomen naar meer dan 750 ton.

 

Ajay Mitra die voor de World Gold Council is aangesteld voor India en het Midden-Oosten vertelde dit in een interview met Bloomberg. Hij voegde daaraan toe: “Dit is voor India een historisch record”. De officiële cijfers moeten door de World Gold Council nog gepubliceerd worden, maar de cijfers zijn zeer opmerkelijk. De Nederlandsche Bank heeft iets meer dan 600 ton goud.

 

Deze enorme stijging van bijna 43% wordt vooamelijk ingegeven door een grotere vraag van beleggers. De Indiase consument wil met de aanschaf van goud zijn koopkracht en welvaart beschermen. De vraag naar goud door beleggers steeg met 73% in het boekjaar dat tot 30 september loopt. In diezelfde periode steeg de vraag naar goud in de vorm van sieraden met 62%. De vraag naar goud wordt vooral ingegeven door de gedachte goud als goede belegging te zien. Mitra stelt: “Terwijl veel Indiërs goud in de vorm van sieraden kopen, ligt zekerheid met het oog op de toekomst ten grondslag aan hun overweging. Dat is de invalshoek van een belegger”.

 

 

Bron: http://www.businessweek.com/news/2011-01-12/gold-imports-by-india-likely-reached-record-wgc-says.html

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo