Slowaakse regering valt na tegen stem EFSF regeringspartij SaS

Op nu.nl staat beschreven wat de reden is van de tegenstem van de Slowaakse regeringspartij Vrijeheid en Solidariteit (SaS). Via nu.nl:

De liberale partij is het er niet mee eens dat Slowakije als op een na armste land van de eurozone moet meebetalen aan de redding van rijkere eurolanden. De partij liet eerder op de dag al weten zich te onthouden van stemmen.

Op maandagochtend schreven we al over de Slowaakse bezwaren tegen het EFSF (zie hier). Daarbij plaatsten wij de vertaling van het interview dat Spiegel Online had met de oprichter van de SaS, Richard Sulík. Wie dat interview heeft gelezen, weet dat de bezwaren iets verder gaan. Want de motivering is van een meer fundamentele orde; Slowakije is inderdaad een armer land en dat speelt een rol voor de SaS, maar de motivering van Richard Sulík om tegen het EFSF te stemmen gaat verder dan dat. Hij stelt dat een schuldencrisis niet is op te lossen met nog meer schulden. Hij vindt eigenlijk dat Europa een compleet heilloze weg inslaat door elkaar met nieuwe schulden te financieren en dus de schuldencrisis met méér schulden op te lossen. Sulík pleit voor rigoureuze maatregelen want hij ziet een schuldherstructurering als onvermijdelijk, te beginnen met Griekenland.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo