Met ingang van volgend jaar is de negatieve rente ook in Nederland een feit. Triodos Bank kondigde onlangs namelijk weer een renteverlaging voor zakelijke rekeninghouders aan, waarmee het rentepercentage voor het eerst onder nul komt. Vanaf 15 februari 2018 moeten rekeninghouders met een Triodos Zaken Rekening en een Triodos Rendement Rekening een rente van 0,5% betalen over het deel boven de €500.000. Is dat de prijs van duurzaam bankieren? Of is dat de prijs van het monetaire beleid van centrale banken?
Triodos komt met negatieve rente (h/t @richard_jong)
8 gedachten over “Triodos begint met negatieve rente”
Weer een bewijs dat het huidige geldsysteem de eigen instorting niet kan afwenden.
Het probleem met dit geldsysteem is dat er geen goed spaarmiddel meer is, daardoor begint vermogen te schuiven richting allerlei alternatieven uiteenlopend van aandelen tot vastgoed tot aan Bitcoins. Dan verbaast het me nog hoe weinig de goudprijs daarop reageert.
Papieren controle door banken tja, lijkt mij duidelijk waarom de prijs zeer stabiel gehouden kan worden!
Het is een schandalige zaak dat de bevolking via banken 0,4% negatieve stallingsrente aan de E.C.B./€urocraten moeten betalen. Dat is een verkapte E.U.belasting. Door de lage rente durven de banken niet graag hoge laagrentende (langlopende) hypotheken te verstrekken.Dus dit proces is mogelijk nog niet voorbij. Hier is duidelijk sprake van E.U. financiële repressie of dictatuur. Haal je geld van de bank!!
Ja, en koop goud en of zilver!
Sparen bij een bank is gelukkig niet verplicht, er zijn alternatieven. Dat heeft ook Draghi gezegd https://www.marketupdate.nl/nieuws/economie/kredietcrisis/draghi-spaarders-hebben-alternatieven/
Dit geld alleen als je meer dan een half miljoen hebt op één rekening.
Nou ik ken niemand in mijn omgeving die dit heeft en als je zo veel geld heb dan open je gewoon nog een rekening en spreid je het bedrag.
Je zult maar een pensioenfonds zijn dat vele miljarden moet beleggen… Dan is het natuurlijk een beetje jammer dat de component staatsobligaties vrijwel niets meer oplevert. Maar zo lang de aandelenkoersen stijgen is er niks aan de hand toch 😉