Rusland wil samenwerking energiebeleid BRICS-landen

Rusland roept andere BRICS-landen op tot een gezamenlijk energiebeleid, zo schrijft Russia Today. Onderdeel van dat energiebeleid zijn een gezamenlijke brandstofreserve en de oprichting van een instituut voor energiebeleid.

Yuri Ushakov, adviseur van de regering van Poetin, zei daar onlangs het volgende over:

“Rusland zal een aantal specifieke onderwerpen voorstellen die men in overweging kan nemen, waaronder de introductie van een organisatie voor energiebeleid voor de BRICS-landen, gericht op het veiligstellen van de energievoorziening van de BRICS-landen. Het voorstel is om een brandstofreserve en een nieuwe organisatie te creëren.”

BRICS-landen worden volwassen

Deze week zijn de regeringsleiders van alle BRICS-landen in Brazilië bijeen om te praten over de laatste geopolitieke en economische ontwikkelingen en om plannen te maken voor vergevorderde samenwerkingsverbanden. Op de agenda staat ook de introductie van een alternatief voor de Wereldbank en het IMF, een ontwikkeling die tekenend is voor de machtsverschuiving in de wereld.

De BRICS-landen willen zich op verschillende manieren minder afhankelijk maken van het ‘Westen’. Onderlinge handelsverdragen, een gezamenlijk economisch beleid en de aanleg van een nieuw onderzees glasvezelnetwerk tussen de vijf landen zijn daar het voorbeeld van.

De BRICS-landen vertegenwoordigen gezamenlijk 40% van de wereldpopulatie (2,9 miljard mensen). De omvang van deze economieën groeide in termen van bbp met 300%, tegenover slechts 60% voor de ontwikkelde landen in het ‘Westen’. De onderlinge handel van de BRICS-landen verdubbelde in de afgelopen vijf jaar naar omgerekend $300 miljard.

Adviseur Poetin pleit voor gezamenlijk energiebeleid BRICS-landen

Adviseur Poetin pleit voor gezamenlijk energiebeleid BRICS-landen

(Bron: RIA Novosti / Alexey Druzhinin, via Russia Today)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo