Valutacrisis

Turkse lira meest ondergewaardeerde munt

De Turkse lira werd de afgelopen weken hard afgestraft en is inmiddels de meest ondergewaardeerde valuta ter wereld. Dat is wanneer je de waarde van een munt afzet tegen de prijs van een Big Mac menu bij de Mac Donalds, de zogeheten Big Mac Index. Bestel je Lees verder..

Turkije: “Dollar heeft geloofwaardigheid verloren”

Volgens de Turkse minister van Financiën Berat Albayrak heeft de Amerikaanse dollar haar geloofwaardigheid verloren, omdat de munt door de Verenigde Staten wordt gebruikt als een politiek instrument. Hij voegde eraan toe dat zijn land maatregelen zal nemen om de lira te beschermen in het internationale handelsverkeer, maar Lees verder..

Merkel: “Situatie Turkije bewijst waarde gemeenschappelijke munt”

De problemen in Turkije en de zorgen over de lira bewijzen volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel de waarde van een gemeenschappelijke munt als de euro. Volgens haar is de euro een waardevolle verdediging tegen de speculaties op de valutamarkt waar Turkije momenteel zoveel last van heeft. Tijdens Lees verder..

Russische minister van Financiën: “Dollar te riskant”

De Amerikaanse dollar is geen betrouwbaar betaalmiddel meer voor het internationale handelsverkeer, zo verklaarde de Russische minister van Financiën Anton Siluanov afgelopen weekend in een interview met de Russische publieke zender Rossiya 1. Rusland zou volgens de minister moeten overwegen nationale valuta te gebruiken in het grensoverschrijdende betalingsverkeer. Lees verder..

Crisis Turkije verdiept zich: vlucht naar dollar, yen en Zwitserse frank

De Turkse lira raakte in een vrije val, terwijl president Erdogan en zijn financiële adviseurs de controle over de situatie kwijt lijken te raken en steeds absurdere en nuttelozere uitspraken doen. Eerder vorige week liet de euro een bescheiden rally zien, maar de winst werd meteen weer Lees verder..

Turkije wil geld lenen in Chinese yuan

De regering van Turkije heeft plannen om obligaties uit te schrijven in Chinese yuan, zo maakte president Erdogan afgelopen vrijdag bekend bij de presentatie van zijn nieuwe 100-dagen plan. Ook sprak hij zijn voornemen uit om de economische samenwerking met landen als China, Rusland en India de komende jaren Lees verder..

Turkse lira naar nieuw dieptepunt

De Turkse lira verloor maandag 5,5% van haar waarde en bereikte daarmee het laagste niveau ooit ten opzichte van de dollar. De munt staat al langer onder druk, maar sinds het begin van dit jaar is de neerwaartse trend in een stroomversnelling terechtgekomen. Aanleiding voor de meest Lees verder..

Uw leverancier betalen in renminbi

Europese importeurs met leveranciers in China betalen vanwege historische redenen vaak in Amerikaanse dollars (USD). Steeds meer bedrijven gaan over in het betalen in Chinese renminbi (RMB) om zo een dubbele valutaconversie te voorkomen en geen nadeel te ondervinden van koersschommelingen tussen USD en RMB. Lees hieronder Lees verder..

Vijf misvattingen over betalingen in Chinese yuan

China’s uitzonderlijke groei in de afgelopen decennia heeft geleid tot een geavanceerde maakindustrie, die nauw geïntegreerd is met internationale waardeketens. In lijn met China’s ambitie om financiële hervormingen door te voeren en de economie meer open te stellen voor internationale handel, wordt de renminbi (RMB) steeds belangrijker Lees verder..