Valutacrisis

Draghi: “Rente blijft nog heel lang laag”

De ECB zal de rente nog heel lang op dit extreem lage niveau houden, zo vertelde ECB-president Mario Draghi deze week voorafgaand aan een bijeenkomst van de G20 in Washington. Daarmee legt hij de wens van Duitsland om de monetaire stimulering versneld af te bouwen naast zich Lees verder..

“Saoedi-Arabië zal olie in yuan verhandelen”

China zal Saoedi-Arabië dwingen om olie in yuan te verhandelen, waarna ook de rest van de oliemarkt zal volgen en de Amerikaanse dollar zal loslaten als wereldreservemunt. Dat zegt Carl Weinberg, de hoofdeconoom van High Frequency Economics, deze week in een interview met de Amerikaanse zender CNBC. Lees verder..

Column: Contant geld blijft onmisbaar

Puerto Rico is sinds eind september volledig afhankelijk van contant geld, omdat orkaan Maria een groot deel van het elektriciteitsnet op het eiland heeft weggevaagd. Tot op de dag van vandaag zitten negen van de tien inwoners nog steeds zonder stroom en heeft de helft van het Lees verder..

Iran en Turkije willen in eigen valuta handelen

Turkije en Iran zullen in de toekomst vaker hun eigen valuta gebruiken in onderlinge transacties, zo maakten de centrale banken van beide landen onlangs bekend. De twee centrale banken willen het voor banken en bedrijven eenvoudiger en goedkoper maken om Iraanse rial te wisselen voor Turkse lira en omgekeerd. Lees verder..

Dollar rally op stoom, marktconsensus richting renteverhoging december

De Amerikaanse dollar klom vorige week verder omhoog tegenover bijna elke andere belangrijke valuta. Aan het begin van de week waren er wat ‘safe haven’-bewegingen naar de greenback door de constitutionele crisis rond Catalonië in Spanje. Sterke macro-economische verrassingen en signalen over opwaartse druk op de prijzen Lees verder..

Opleving van de dollar zet door, rentestijging in de VS

Voor het eerst dit jaar hadden politieke ontwikkelingen in de VS een positief effect op de dollar. De munt werd hierdoor aan zijn vierde positieve weekprestatie op rij geholpen. Het lijkt erop dat de Republikeinse leiders en de regering Trump het in een of andere vorm eens Lees verder..

“Bitcoin is de nieuwe internetbubbel”

Volgens vermogensbeheerder Mike Novogratz is Bitcoin als een nieuwe internetbubbel, die nog veel potentieel heeft om verder te stijgen. In een interview met Bloomberg zegt hij dat de waarde van Bitcoin en andere virtuele munten eerst nog veel verder zal stijgen, voordat de prijs weer terugzakt naar Lees verder..

Optimisme Fed en verkiezingen Duitsland toppen winst euro af

De Federale Reserve gaf de markt de duidelijkste aanwijzing tot nu toe dat ze van plan is om op de bijeenkomst in december de rente weer te verhogen. De beroemde ‘dot plots’, die de verwachtingen van elk van de FOMC-leden over de toekomstige ontwikkeling van de rente Lees verder..

Column: De euro is niet het probleem

Er gaat bijna geen week voorbij dat er geen kritiek is op de euro, maar ondanks dat groeit de populariteit van de gemeenschappelijke munt. Sinds de invoering van de euro is het aantal landen dat de munt gebruikt van 12 naar 19 toegenomen. Ook zijn er steeds Lees verder..