Valutacrisis

Venezuela haalt $735 miljoen op met nieuwe cryptomunt

De regering van Venezuela heeft $735 miljoen opgehaald met de uitgifte van een nieuwe virtuele munt die gedekt wordt door de olievoorraden van Venezuela. In totaal wil de regering 100 miljoen van deze nieuwe virtuele munten met de naam ‘petro’ in omloop brengen. De petro is gedekt door Lees verder..

Dollar profiteert amper van positieve verrassing Amerikaanse inflatie

De valutamarkt lieten vorige week aardig wat volatiele handel zien. De opwaartse verrassing bij de Amerikaanse inflatie had een heel onverwacht effect op de dollar, die maakte namelijk een enorme val naar een nieuw laagterecord in vele jaren, om daarna aan een net zo scherpe rally te Lees verder..

Centrale bank Saudi-Arabië gaat samenwerken met Ripple

De centrale bank van Saudi-Arabië heeft een deal gesloten met Ripple om banken in het land te helpen met het verwerken van betalingen via blockchain technologie. De centrale bank gaat in samenwerking met het fintech bedrijf onderzoeken hoe Saoedische banken blockchaintechnologie kunnen toepassen om het betalingsverkeer te Lees verder..

China lanceert op 26 maart oliecontracten in yuan

China biedt vanaf 26 maart de mogelijkheid om olie in yuan te verhandelen, zo maakte de Chinese toezichthouder op de financiële markten afgelopen week bekend. Vanaf dat moment is het mogelijk om oliecontracten af te sluiten die in de Chinese yuan worden afgerekend. Het nieuwe oliecontract zal Lees verder..

ECB waarschuwt: “Bitcoin is geen geld”

De ECB vindt Bitcoin maar gevaarlijk en waarschuwt daarom in een kort berichtje op haar website dat de virtuele munt echt niet als een vorm van geld gezien moet worden. De centrale bank schrijft dat virtuele munten online uitgewisseld kunnen worden en dat alle transacties in de Lees verder..

Dollar leeft op bij onrust op aandelenmarkten

De financiële markten werden vorige week overheerst door de wereldwijde volatiliteit op de aandelenmarkten. Na maanden van ononderbroken, gestage stijgingen was er bij de aandelen eindelijk wat serieuze neerwaartse volatiliteit. Wel moeten we hierbij opmerken dat de indexen – zelfs op hun slechtste niveaus van vorige week Lees verder..

Sell-off Amerikaanse dollar gestopt door sterke economische cijfers VS

De Amerikaanse dollar kon vorige week eindelijk wat op adem komen ten opzichte van de meeste van zijn tegenhangers. De positionering was zeer overstrekt door de wekenlange genadeloze sell-off, en bovendien bevatte het Amerikaanse banencijfer eindelijk aanwijzingen dat de krappe arbeidsmarkt tot hogere loonstijgingen leidt – wat Lees verder..

Wie maakt zich nog zorgen over uiteenvallen euro?

De kans dat de euro valt is nog nooit eerder zo klein geweest als nu. Dat suggereert althans de Sentix Euro Break-up Index, die maandelijks het sentiment onder ongeveer duizend professionele beleggers meet. Volgens de laatste peiling van 31 januari gelooft nog maar 6,9% van de respondenten Lees verder..

Dollar krijgt klappen door politieke onrust; aandelen en grondstoffen hoger door sterke groei

Vorige week zette de trend die we tot nu toe in 2018 hebben gezien zich voort. De dollar staat lager ten opzichte van de meeste valuta, terwijl risicovolle activa in een algehele rally zitten en de meeste aandelenmarkten wereldwijd wel dagelijks recordhoogtes lijken te halen. Onder de Lees verder..