Valutacrisis

Wat betekent renteverhoging Federal Reserve voor goud?

De Federal Reserve zal vanavond naar verwachting voor de derde en laatste keer dit jaar de rente verhogen. De markt verwacht een rentestap van 25 basispunten, waarmee de zogeheten ‘federal funds rate’ zal stijgen naar een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent. Beleggers zullen vooral luisteren naar Lees verder..

EU wil strengere grenscontrole op contant geld en goud

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een nieuw wetsvoorstel om de grenscontroles op contant geld verder aan te scherpen. Momenteel hoef je alleen geldbedragen van meer dan €10.000 bij de douane aan te geven op het moment dat je de Europese Unie binnenkomt of verlaat, maar onder Lees verder..

Dollar stijgt scherp door belastingmaatregelen VS en renteverhoging Fed

Bij de G10-valuta was de dollar vorige week duidelijk de winnaar. De markten reageerden op het nieuws dat de Amerikaanse Senaat er dit weekeinde in geslaagd was een versie van het wetsvoorstel over belastinghervorming aan te nemen, waardoor de kans groter is geworden dat men het voor Lees verder..

Olie in yuan komt langzaam dichterbij

De ambitie van China om olie in yuan te verhandelen zou een grote impact kunnen hebben op het wereldwijde monetaire systeem zoals we dat nu kennen, maar het kan nog lang duren voordat dat punt bereikt wordt. Een rondvraag van Bloomberg onder verschillende analisten en economen leert Lees verder..

Iran en China willen in eigen valuta handelen

Iran en China zijn vastberaden om een alternatief te zoeken voor de dollar in het handelsverkeer tussen beide landen. Dat zei de gouverneur van de Iraanse centrale bank na afloop van een ontmoeting met politiek adviseur Chen Yuan van de Chinese People’s Political Consultative Conference. Beide landen zien mogelijkheden Lees verder..

George Soros: “Dollar zal geen wereldreservemunt blijven”

Volgens George Soros is het slechts een kwestie van tijd voordat de dollar als wereldreservemunt plaats zal maken voor een nieuw monetair systeem waarin andere valuta een grotere rol spelen en het ‘exorbitante privilege’ van de Verenigde Staten verdwijnen. In een interview met de Financial Times uit 2009 zegt Soros dat Lees verder..

Opleving Britse pond door hoop op Brexit-deal

Het pond werd gesteund door sterke cijfers uit het Verenigd Koninkrijk en door het nieuws dat premier May bereid is om haar aanbod te verhogen voor het bedrag dat als onderdeel van het Brexit-proces betaald moet worden om de verplichtingen van het Verenigd Koninkrijk tegenover de EU Lees verder..

Depositogarantiestelsel wordt niet veranderd

Afgelopen week lazen we op verschillende websites berichten dat het depositogarantiestelsel op de helling zou gaan. In plaats van maximaal €100.000 per persoon per bankrekening zouden spaarders in de toekomst nog maximaal €100.000 per persoon krijgen, terwijl andere sites schreven dat zelfs dat bedrag niet meer zeker Lees verder..

Infographic: Bitcoin naar $10.000

Bitcoin nadert de $10.000 en dat betekent dat het tijd is voor een infographic. De Visual Capitalist vatte de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar samen in een spectaculaire grafiek, die laat zien hoe de marktwaarde van de virtuele munt in een jaar tijd van $15,5 miljard Lees verder..