Brazil Dismisses Plans to Pressure China on Yuan

Toen de Amerikaanse minister van financiën onlangs op bezoek was in Brazilië probeerde hij zijn Braziliaanse ambtsgenoot te verleiden om samen op te trekken tegen het Chinese wisselkoersbeleid. De Amerikanen zijn ervan overtuigd dat een duurdere Renminbi de oplossing is voor de Amerikaanse problemen. Zij hopen in Brazilië een medestander te vinden omdat ook Brazilië geconfronteerd wordt met goedkope Chinese import.
Brazilië erkent dat de Chinese importen niet goed zijn voor de Braziliaanse economie maar ziet een andere oorzaak. Brazilië ziet al een geruime tijd dat goedkoop geleende dollars naar Brazilië toestromen op zoek naar renderende beleggingen. Dit betekent dat de Braziliaanse real met dollars wordt gekocht en daardoor in waarde stijgt. In twee jaar tijd is de real al met 30% in waarde gestegen. Het gevolg is dat de Braziliaanse export duurder wordt en het betekent ook dat Chinese producten goedkoper worden geïmporteerd.
De Braziliaanse minister van financiën, Guido Mantega, sprak eerder al van een valuta-oorlog en liet zich opnieuw duidelijk uit. Hij meldde dat er geen sprake zal zijn van een gezamenlijk standpunt en voegde hieraan toe, dat: “Brazilië net zo bezorgd is over de zwakke Amerikaanse dollar als over de waarde van de Chinese yuan”.  
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo