Cartoon: Stop uw spaargeld in de grond

Tot een paar jaar geleden kon bijna niemand in de Westerse wereld zich voorstellen dat banken ook failliet konden gaan. Maar inmiddels weten de spaarders wel beter, denk aan het omvallen van Icesave en de DSB Bank en de nationalisatie van SNS, waarbij vermogende spaarders veel geld verloren. Toch mogen spaarders niet verrast zijn dat een bank omvalt, want dat gebeurt al sinds de eerste banken werden opgericht. Op de volgende prent uit 1881 zien we instortende banken (op de gevels lezen we “Smashed Bank, Broken Bank, Busted Bank, Shaky Bank en Collapsed Bank”), met op de voorgrond Puck die zijn gouden en zilveren munten in de grond stopt. Wat is wijsheid? Geld op de bank of goud in de grond?

getting-ahead-of-the-banks-cartoon

Getting Ahead of the Banks

h/t: @RudyHavenstein

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Cartoon: Stop uw spaargeld in de grond

  • Met het geheugen van de mens is het slecht gesteld. Anders waren er niet zo veel oorlogen om niets. Wanneer de spaarder op banken kon vertrouwen, was er natuurlijk geen garantiestelsel nodig. Het blindelings vertrouwen op fiatgeld heeft ook in de recente geschiedenis spaarders tot wanhoop gebracht.
    Fysiek goud mag dan wel fluctueren, maar het slaapt lekker zonder dat je ‘s-nachts wakker ligt van de krantenkoppen in de ochtend.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo