“Creative Accounting” Makes Fed Insolvency Impossible

Wanneer de Federal Reserve verliezen maakt (op de financiële activa die zij op de balans heeft staan, m.n. de (rommel)hypotheekpakketten en Amerikaanse staatsobligaties), dan moeten deze worden afgeboekt ten laste van het eigen vermogen. Als het eigen vermogen tekort schiet dan gaat de Fed failliet. Dit scenario heeft de Federal Reserve nu onmogelijk gemaakt. Eventuele verliezen worden afgeboekt als een nieuwe verplichting aan het Amerikaanse ministerie van financiën in plaats dat het afgeboekt wordt van het eigen vermogen. In plaats dat de Federal Reserve de pijn neemt en de kwaliteit van de balans als uitgangspunt neemt, verkiest de Federal Reserve de optie van het vooruitschuiven van verliezen. 
Met andere woorden, de Fed kan technisch niet meer failliet gaan, ongeacht hoe groot de Fed haar balans opblaast met het opkopen van schuldpapier.
De timing van de beslissing van de Federal Reserve om deze boekhoudkundige wijziging bekend te maken is zeer opmerkelijk. Net nadat president Hu Jintao aankwam, gaf de Fed al een signaal af door op de open markt vrijwel de gehele plaatsing van Amerikaanse staatsobligaties op te kopen. De Fed geeft hiermee opnieuw een signaal af: de Fed kan indien Amerika dit nodig acht al het Amerikaanse schuldpapier opkopen met nieuwe dollars. China is gewaarschuwd..
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo