The Fed’s $600 Billion Stealth Bailout Of Foreign Banks..

Nadat Bloomberg enige tijd geleden afgedwongen heeft dat de Federal Reserve documenten vrij moest geven is Zero Hedge gaan graven. Zero Hedge kwam met een verrassende analyse over de kastegoeden die niet-Amerikaanse banken, de zogenaamde “primary dealers”, hebben opgebouwd gedurende QE2. Die toename bedraagt $630 miljard; iets meer dan de $600 miljard die de Federal Reserve onder QE2 aan Amerikaanse staatsobligaties kocht. Zero Hedge is stellig over de betekenis: de Fed heeft met QE2 het Europese bankwezen gesteund.   
Zero Hedge trekt vijf conclusies:
(1) De Fed ondersteunt buitenlandse banken met het geld van de Amerikaanse belastingbetaler;
(2) Beanke kan uit zijn ambt gezet worden;
(3) De toestroom van dollars heeft de euro omhoog gestuwd ten koste van Europese export; dat zullen Europese bedrijven niet leuk vinden.
(4) De vraag naar Amerikaanse staatsobligaties zal niet met deze opgebouwde kastegoeden worden opgevangen omdat deze elders al zijn gebruikt. Dit zou  volgens Zero Hedge de inschatting van Bill Gross verklaren dat er niemand zal zijn die na het einde van QE2 Amerikaanse staatsobligaties koopt;
(5) QE3 is gegarandeerd; de Fed zal in de komende maanden tussen de $500 mrd en $1 biljoen aan nieuwe kastegoeden bij banken moeten creëren – en dus financiële activa (Treasuries, MBSs, munibonds etc.) opkopen – om het inteationale bankwezen door een nieuwe financiële storm te loodsen. 
    
De punten en conclusies die Zero Hedge aanstipt zijn zeer scherp geformuleerd, maar er werden bij enkele van deze punten in verschillende analyses ook kanttekeningen geplaatst. Niet voor alle punten is de conclusie die getrokken wordt dus helemaal dekkend. Wat de werkelijke betekenis nu echt is, moet gaan blijken (centrale bankiers zullen het niet gaan uitleggen..) maar het is en blijft opmerkelijk dat met name het Europese bankwezen bij de Federal Reserve een gigantische cash reserve heeft opgebouwd. 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo