TIC-Data: ‘China dumpt Amerikaans schuldpapier’

De Chinese verkopen waren niet de enige revisie. Ook bleek dat Rusland meer Amerikaans schuldpapier te hebben dan eerder was gebleken. Terwijl iedereen in de veronderstelling was dat Rusland Amerikaans schuldpapier met 75% te hebben teruggebracht, blijkt nu dat Rusland via Londense kanalen dat niet te hebben gedaan.

Zero Hedge
vatte het verhaal samen in grafieken en wezen op de mogelijke alteatieve indicatoren die een meer accuraat beeld kunnen geven zoals het handelsoverschot van China. Deze grafieken zijn gebaseerd op de TIC-data zoals die hier gevonden worden en gezien de wisselingen is het niet uit te sluiten dat later zal blijken dat deze cijfers toch anders zijn.

China:

Rusland (oude cijfers):


 

Rusland (gereviseerde cijfers):

Nederlandse beleggingen in Amerika

Bij het natrekken van deze cijfers keken we ook even naar Nederland. De Nederlandse positie in Amerikaanse staatsobligaties is opnieuw afgenomen. Terwijl in december 2010 de teller nog op $22,7 miljard stond en weliswaar in januari 2011 naar $25,4 miljard schoot (vermoedelijk als gevolg van een methodologische wijziging), is de Nederlandse positie in december 2011 afgenomen tot $19,4 miljard sindsdien.

Ter aanvulling van deze afname, vonden we aanvullende cijfers van de totale Nederlandse beleggingen in Amerika. Deze cijfers spreken tot de verbeelding want Nederlands ingezetenen hebben in totaal voor $260 miljard aan kapitaal in de Verenigde Staten belegd. Hiervan is met $165 miljard het overgrote merendeel belegd in aandelenkapitaal. Lange termijn schulden in het bezit van houders vanuit Nederland bedragen in totaal $89 miljard, waarvan $22 miljard in zogenaamde asset backed securities. Hierbij zal het zeer vermoedelijk gaan om hypotheekgedekte obligaties zoals die worden uitgegeven door Fannie Mae of Freddie Mac. Korte termijn schulden, dat zullen met name Treasury bills zijn, vullen het totaal aan met $5 miljard.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo