Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Het is waarschijnlijk niet iets waar je dagelijks bij stilstaat: het arbeidsongeschikt kunnen worden. Het is een bekend gegeven dat de mens van het ene op het andere moment zomaar iets kan overkomen. Zo kun je plotseling getroffen worden door bijvoorbeeld ziekte, van een burn-out tot een levensbedreigende ziekte. Ook een ongeval zit in een klein hoekje. Je vertilt je aan een zware doos, waardoor je een hernia oploopt. Of je valt van een constructie af door een kleine misstap. Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden als ondernemer en waardoor steeds meer mensen een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Voer online-check uit via website

Zodra jij uitvalt is het goed mogelijk dat er helemaal geen geld meer binnenkomt. Terwijl het leven steeds duurder wordt en geld sparen lastiger wordt, kan het zijn er je geen buffer op hebt kunnen bouwen. Dat betekent dat als je tijdelijk of langdurig niet meer kunt werken, je financieel aan de grond raakt. Heb je bovendien zelfs een gezin te voeden, dan zijn de gevolgen al gauw niet meer te overzien. Het is echter niet altijd nodig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Of dat in jouw specifieke geval slim kan zijn, daar is op verschillende manieren achter te komen. Zo biedt Univé op hun website een online-check aan, waarmee je binnen een paar minuten antwoord krijgt op deze vraag. Een andere optie is het aanvragen van een gratis inzichtgesprek bij Univé. Daarmee word je vrijblijvend in contact gebracht met een inkomensspecialist.

Lees hier ook onze blog over hoe jij als onderneming de financiën op orde kunt houden.

Hier bestaat het AOV pakket uit

Het kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering betekent dat je in ruil voor het maandelijks betalen van een premie recht hebt op een uitkering bij ziekte of een ongeval. Maar er is meer. Zo ontvang je bijvoorbeeld ook een uitkering bij zwangerschap en kun je dankzij deze constructie zorgverlof opnemen. Het pakket is bovendien gericht op niet alleen geld uitkeren, maar vooral ook preventie en integratie. Zo krijg je deskundig advies over bedrijfsvoering en gezondheid en is er de AOV Preventiedesk, waarmee het doel is om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Er zijn bepaalde voorwaarden verbonden aan het daadwerkelijk ontvangen van een uitkering indien nodig. Het is belangrijk om die op een rijtje te hebben om te bepalen of de AOV voor jou interessant genoeg is.

Wat zijn de kosten van een AOV verzekering?

Benieuwd naar de kosten AOV verzekering? Bij bijvoorbeeld Univé kun je daar op twee verschillende manieren achter komen. De eerste is de AOV zelf online aanvragen. Dat is via de website heel gemakkelijk gemaakt, door het beantwoorden van diverse vragen. Je stelt zelf je AOV naar wens samen en maakt indien gewenst gebruik van een virtuele assistent. Sluit je liever een AOV af bij een adviseur in de buurt, dan kan dat ook. Je krijgt dan advies van een inkomensspecialist op een fysieke locatie. Overigens bestaat alle waarschijnlijkheid de keuzevrijheid voor het wel of niet afsluiten van een AOV per 1 januari 2027 niet meer. Vanaf dat moment wordt de AOV naar verwachting verplicht voor elke ondernemer en ZZP’er.

Lees hier ook waarom de letselschade markt zo lucratief is.

Foto van Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *