#FAIL @Commerzbank en Hammurabi’s code

#FAIL! @ Commerzbank

Soms moet ik denken aan het pleidooi dat Nassim Taleb houdt om Hammurabi's code in te gaan voeren. Nassim Taleb licht in een interview met Bloomberg zijn voorstel om daartoe over te gaan toe:

Wat is het geval bij Commerzbank? Spiegel komt met het ontluisterende verhaal over Irmgard Greiner. Een Duitse bankier van Commerzbank verkocht haar – een bejaarde vrouw van 88 jaar – een 'goede' belegging ter waarde van €40.000 die voor 20 jaar vast staat. Als zij 108 jaar oud is, kan zij weer beschikken over haar spaargeld.

Nu is uiteraard Hammurabi's code een overtrokken reactie, maar indien we alle juridische en morele bezwaren even laten voor wat zij zijn, zou in dit geval Hammurabi's code toegepast kunnen worden om deze bankier te straffen: bevries al zijn banktegoeden en wel voor twintig jaar. Gewoon door laten werken, dwingen om naar de voedselbank te gaan en zorgen dat hij hetzelfde leed ondergaat wat hij deze mevrouw aan heeft gedaan. Alleen een gesjeesde idioot die compleet ongeschikt is om zijn werk uitoefenen houdt deze informatie achter. Hoe kun je nou NIET aan een zeer trouwe klant van 88 jaar oud vertellen dat zij 20 jaar lang niet bij haar spaargeld kan!? Wij hebben er maar één woord voor: schaamteloos.

  •  Lees het artikel bij Spiegel: Ill-Advised Investment – A German Pensioner Takes on Commerzbank (Spiegel)
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo