Fed Help Kept Banks Afloat, Until It Didn’t

Toen Lehman Brothers omviel en banken naarstig op zoek moesten naar geld, konden zij bij de Federal Reserve terecht. Een honderdtal banken die bij het noodloket aanklopten gingen alsnog failliet en werden onder bewind geplaatst van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC); het Amerikaanse “depositogarantiestelsel”.
Omdat banken bij het noodloket van de Federal Reserve zeer goedkoop en voor langere tijd geld konden lenen, konden zij ook steeds dieper in schulden komen. Met andere woorden, wanneer de Fed deze banken geen geld had geleend dan waren de kosten van een faillissement zeer waarschijnlijk lager uitgevallen. Die hogere kosten komen deels voor rekening van belastingbetalers, terwijl de Fed hiervoor geen verantwoording hoeft af te leggen.
Lees ook waarom Dexia na het omvallen van Lehman Brothers in de moeilijkheden raakte en bij het noodloket van de Federal Reserve gedurende 1,5 jaar dagelijks gemiddeld ruim $12 miljard leende. Ook Dexia verdiende geld met exotische derivatenproducten en verkocht deze aan lokale Amerikaanse overheden. 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo