Financiële markten

Risicoweging staatsobligaties opnieuw ter discussie

Staatsobligaties hebben een bijzondere status in ons financiële systeem, omdat deze niet worden meegenomen in de risicoweging van de bankbalansen. Dat betekent dat banken geen kapitaal opzij hoeven te zetten voor staatsobligaties die door de drie grote kredietbeoordelaars als veilig worden bestempeld. Voor het uitbreken van de Lees verder..

Goldman Sachs: Aandelen en obligaties sinds 1900 niet zo duur

Een jarenlange rally in aandelen en obligaties heeft de koersen doen stijgen naar het hoogste niveau sinds begin 1900, zo schrijft analist Christian Mueller-Glissman van Goldman Sachs in een nieuw rapport. Volgens hem is het zelden voorgekomen dat aandelen, obligaties en andere kredietinstrumenten tegelijkertijd zo hoog gewaardeerd Lees verder..

Depositogarantiestelsel wordt niet veranderd

Afgelopen week lazen we op verschillende websites berichten dat het depositogarantiestelsel op de helling zou gaan. In plaats van maximaal €100.000 per persoon per bankrekening zouden spaarders in de toekomst nog maximaal €100.000 per persoon krijgen, terwijl andere sites schreven dat zelfs dat bedrag niet meer zeker Lees verder..

Dow Jones index beweegt al 67 dagen minder dan 1%

Het is dit jaar bijzonder rustig op de Amerikaanse aandelenmarkt, want de Dow Jones index heeft maar liefst 67 handelsdagen op rij geen intraday beweging groter dan 1% laten zien. Dat is uitzonderlijk, want het is in de geschiedenis nooit eerder voorgekomen dat de handel op de Lees verder..

Bill Gross: “Federal Reserve vervalst financiële markten”

De financiële markten zijn vervalst door het monetaire beleid van de Federal Reserve, zo concludeert obligatiebelegger Bill Gross van Janus Henderson Investors. Door het ruime monetaire beleid van de centrale bank zijn de koersverschillen tussen solide en minder solide beleggingen steeds kleiner geworden. Daardoor wordt het voor Lees verder..

Infographic: De vijftien grootste beleggingsfondsen

Wist je dat meer dan driekwart van de vijftien grote beleggingsfondsen in de Verenigde Staten gevestigd is? De Visual Capitalist maakte een overzicht van de grootste namen in de wereld van vermogensbeheer en zet de belangrijkste cijfers op een rij. De resultaten laten zien dat de Verenigde Lees verder..

‘Deutsche Bank nog steeds overgewaardeerd’

Deutsche Bank loopt achter op het gebied van innovatie en digitalisering en is nog steeds overgewaardeerd, zo concludeert het Britse onderzoeksbureau Autonomous. De afdeling van de bank die zich bezig houdt met de valutamarkt en de obligatiemarkt presteert volgens het onderzoeksbureau ondermaats, terwijl de bank daar een Lees verder..

Sentiment beleggers naar hoogste niveau sinds 2000

Het sentiment onder Amerikaanse beleggers staat op het hoogste niveau sinds september 2000, zo blijkt uit een nieuwe peiling van Wells Fargo en Gallup. Sinds begin vorig jaar is de zogeheten US Investor Optimism index ieder kwartaal gestegen. In het derde kwartaal van dit jaar bereikte deze Lees verder..

Aandelen zelden zo duur als nu

De Amerikaanse aandelenmarkt is sinds 1881 maar op twee momenten duurder geweest dan nu, namelijk in de aanloop naar de beurscrash van 1929 en tijdens de internetbubbel van eind jaren negentig. Dat is de conclusie die je kunt trekken als je de waarde van aandelen bepaalt op basis van de Lees verder..