Financiële markten

Evi maakt beleggen nóg eenvoudiger met Evi Go

Evi van Lanschot lanceert haar nieuwe product Evi Go. De online vermogensbeheerder maakt hiermee beleggen nog gemakkelijker en laagdrempeliger. Evi vindt dat iedereen moet kunnen beleggen, niet alleen mensen met grote vermogens en een enorme berg aan financiële kennis. Wim Nieuwenhuijse, algemeen directeur van Evi: ‘We laten Lees verder..

Negatieve rente bij Hamburger Sparkasse

Met ingang van september introduceert ook de Hamburger Sparkasse een negatieve rente voor vermogende spaarders. Klanten die meer dan €500.000 op hun betaalrekening of spaarrekening hebben staan moeten over het bedrag boven deze grens binnenkort 0,4% rente per jaar betalen. Dat is dezelfde rente die de ECB Lees verder..

Uitnodiging seminar: Beleggen, Vandaag en Morgen

Het is zover: Wijtvliet Research gaat zelf een seminar organiseren! U ziet al jaren mijn columns van het CorWijtvlietJournaal en de wekelijkse Nieuwsbrief van Wijtvliet Research op Marketupdate verschijnen en daarom willen wij u graag uitnodigen voor dit seminar met als onderwerp: Beleggen, Vandaag en Morgen Datum: Lees verder..

Investeringsstrategieën om Nederlanders weer te laten sparen

De balans tussen sparen en spenderen is altijd moeilijk om te vinden. Voor financiële zekerheid en een rijkere toekomst is het sparen of investeren van geld altijd een goede keuze. Toch heeft het beleggen van geld niet altijd een goed imago. Veel mensen vinden de handelsmarkt te Lees verder..

Amerikaanse aandelenbeurzen zijn een klasse apart

U bent het waarschijnlijk al vergeten, maar aan het begin van dit jaar trof een golf van extreme volatiliteit de internationale beurzen. De rally, die voorafging aan de golf van wereldwijde koersdalingen, was zeer breed gedragen. Deze forse stijging was gebaseerd op het idee van een synchroon Lees verder..

Bedrog en wangedrag financiële sector is van alle tijden

De financiële crisis die in 2008 begon is op papier voorbij, maar in de praktijk is de crisis overal terug te vinden. Door die crisis raakte de wereld ondergedompeld in een diepe en lange recessie die wereldwijd het ontslag van miljoenen werknemers en het faillissement van duizenden Lees verder..

Wat is de impact van QE op aandelen?

Het stimulerende beleid van centrale banken heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstel van de economie, maar in hoeverre heeft het ook de aandelenmarkt geholpen? Via twitter kwamen we de volgende grafiek tegen, die laat zien wat de belangrijkste aandelenindex van de Verenigde Staten heeft gedaan Lees verder..

Belastingverlaging ondersteunt winstgroei S&P 500

De winstcijfers over het eerste kwartaal van de bedrijven in de S&P 500 waren buitengewoon sterk. Volgens Reuters steeg de winst met gemiddeld 25% en dat was de snelste groei sinds 2010. De winstmarges gingen met 165 basispunten omhoog van 10,48% naar 12,13%. Hoewel de dreiging van Lees verder..

De beren weten het even niet meer

Nog maar drie jaar geleden werd je nagenoeg voor gek verklaard als je van mening was dat de markt niet overgewaardeerd was en dat er derhalve geen crash op handen was. Zeer uiteenlopende persoonlijkheden als Donald Trump en Robert Shiller werden niet moe erop t hameren dat Lees verder..