Deutsche Bank laat ondernemers in de steek

Duizenden kleine zelfstandigen met een bedrijfskrediet of een betaalrekening van Deutsche Bank mogen op zoek naar een andere bank. De Deutsche Bank wil nog voor de kerst 18.000 “kleine bedrijfsklanten” afstoten om meer tijd en aandacht te kunnen schenken aan de grote bedrijven uit haar klantenbestand. De kleine zakelijke klanten van de bank kregen onlangs een brief in de bus waarin staat dat hun relaties met de bank worden opgezegd en dat ze maar op zoek moeten gaan naar een andere bank. In 2010 nam Deutsche Bank een deel van de zakelijke klanten over van de ABN Amro. Die moest ABN Amro bij nationalisatie afstoten, omdat de bank anders te dominant zou worden op de Nederlandse markt.

Deutsche Bank

Voor kleine ondernemers die een bedrijfskrediet bij Deutsche Bank hebben breken er dus spannende tijden aan. Ze moeten nog dit jaar een andere bank zien te vinden die de financiering wil overnemen. Lukt dat niet, dan kan het zomaar zijn dat een aantal bedrijven opgedoekt moeten worden. De NOS haalt het voorbeeld aan van Petra en Henk Delbrugge, een echtpaar met een fietsenzaak in het Drentse Roden. Zij hebben een doorlopend krediet van €80.000 afgesloten bij Deutsche Bank, geld dat nodig is om de voorraad en de inkopen te financieren. “Als we nu geen andere bank vinden, kunnen we de zaak wel sluiten”, aldus Petra. “We zijn geschokt dat dit zomaar kan”.

Faillissementen

Advocaat Marianne Adema van Fruytier advocaten in Amsterdam vreest dat veel bedrijven over de kop zullen gaan, indien ze geen andere bank kunnen vinden die bereid is de lening bij Deutsche Bank over te nemen. Ze bereidt volgens de NOS al een aantal rechtszaken tegen de bank voor. Volgens een woordvoerder van Deutsche Bank heeft een paar honderd klanten een echt probleem, omdat die nog geen andere bank hebben gevonden. Er zou naar een oplossing gezocht worden. ABN Amro heeft al met meer dan 1.000 klanten gesprekken gevoerd over eventuele terugkeer naar de ABN Amro.

Deutsche Bank laat kleine zakelijke klanten in de steek

Deutsche Bank laat kleine zakelijke klanten in de steek

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo