Rabobank bestuursvoorzitter Piet Moerland stapt op

Piet Moerland legt zijn functie als bestuursvoorzitter bij de Rabobank per direct neer, zo meldt het Financieel Dagblad. Zijn voortijdige vertrekt houdt verband met de Libor affaire, waarvoor de bank onlangs een boete kreeg van ongeveer $1 miljard. Volgens ingewijden wordt Moerland tijdelijk opgevolgd door commissaris Marinus Minderhoud.

Moerland kondigde eerder nog aan dat hij in de loop van volgend jaar met pensioen zou gaan. Toch heeft hij besloten om per direct afstand te nemen van zijn functie bij de bank. De verantwoordelijke bestuurder voor de Libor handelaren, Sipko Schat, blijft volgens het FD wel in functie.

Piet Moerland legt zijn functie als bestuursvoorzitter bij de Rabobank neer

Piet Moerland legt zijn functie als bestuursvoorzitter bij de Rabobank neer (Afbeelding van ANP)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Rabobank bestuursvoorzitter Piet Moerland stapt op

  • Voor Piet Moerland verandert er geen moer. Ik zet grote vraagtekens bij de onwetendheid van het bestuur over deze manipulatie, evenals overigens de doping affaire. Het lijkt me logisch dat ook de rol van Herman Wijffels aan de orde komt.
    Deze Rabobank heeft zich altijd geprofileerd als een onkreukbare instelling maar intussen weten we wel beter.

    Beantwoorden
  • Het is hoogtijd dat CEO’s en andere hoge bestuurders strafrechtelijk aangepakt kunnen worden, rechtstreeks in privé. Vroeger waren bankdirecteur groot aandeelhouder van hun bank en liepen ze dus eigen risico waardoor de risk appetite heel anders was. Rabo is van alle Nederlandse banken de enige die bij de BIS overleggen zit en is nauw verbonden met Bilderbergers.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo