Geopolitiek

Om de rol van goud te begrijpen kun je bijna niet om geopolitiek heen. De waarde van goud wordt namelijk sterk beïnvloedt door de functie die ze vervuld en daar hebben centrale banken en politici een sterke hand in. Op Marketupdate brengen we alle geopolitieke ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de goudprijs en de goudmarkt.

Nieuw-Zeeland: “Sancties geen reden om niet te handelen met Rusland”

De Nieuw-Zeelandse minister van Buitenlandse Zaken Winston Peters heeft gezegd dat zijn land een manier moet vinden om de sancties tegen Rusland te ontwijken, omdat het volgens hem helemaal niet bewezen is dat Rusland zich schuldig heeft gemaakt aan het neerhalen van de MH17 of aan de Lees verder..

Interview: Megyn Kelly in gesprek met Poetin

Megyn Kelly van de Amerikaanse zender NBC sprak onlangs voor een tweede keer uitgebreid met de Vladimir Poetin. In dit gesprek voelt ze de Russische president aan de tand over de vermeende inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, over de banden tussen hem en Trump, de verhalen Lees verder..

Documentaire: Nord Stream 2

Het Russische Gazprom werkt samen met vijf Europese energiebedrijven aan een tweede pijpleiding voor aardgas door de Oostzee. Als deze tweede Nord Stream pijpleiding gereed is kan Rusland maximaal 110 miljard kubieke meter aardgas per jaar rechtstreeks via Duitsland naar Europa exporteren, genoeg om te voorzien in Lees verder..

Lavrov: “Rusland staat open voor gelijkwaardige samenwerking met EU”

Rusland staat open voor een gelijkwaardige samenwerking met de Europese Unie, die op basis van wederzijds respect en voordelen voor beide partijen moet worden vormgegeven. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov onlangs in zijn toespraak bij de jaarlijkse Veiligheidsconferentie van Munchen. Hij waarschuwde Lees verder..

NAVO is geen voorstander van Europees leger

Volgens NAVO-topman Stoltenberg is het geen goed idee als Europa een eigen legermacht opzet naast de trans-Atlantische militaire alliantie, omdat het Europa zich volgens hem niet goed kan verdedigen zonder de steun van Noorwegen uit het noorden, Turkije uit het Zuiden en de Verenigde Staten en Canada Lees verder..

Poetin hoopt dat Europa sancties opheft

Poetin hoopt dat men in de Westerse wereld snel genoeg krijgt van de sancties tegen Rusland en dat er dan ook ruimte komt om de relaties weer te normaliseren. Volgens de Russische president is het beleid van “kunstmatig opgelegde beperkingen in de zakelijke relaties” een doodlopende weg die voor Lees verder..

Tillerson: “Nord Stream 2 bedreigt Europese energieveiligheid”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson heeft zich openlijk uitgesproken tegen de aanleg van de Nord Stream 2 pijpleiding, omdat Europa daarmee nog afhankelijker wordt van aardgas uit Rusland. In een bijeenkomst met de Poolse minister van Buitenlandse Zaken in Warschau zei Tillerson daar het volgende Lees verder..

Nord Stream 2: Game changer voor Europa?

Rusland weet ondanks de Westerse economische sancties steeds meer aardgas naar Europa te exporteren. Zo haalde Gazprom vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis een marktaandeel van 40% op de Europese gasmarkt. De verwachting is dat dat aandeel in de toekomst verder zal toenemen door de aanleg Lees verder..

China wil Syrië helpen met wederopbouw infrastructuur

De Syrische minister van Transport sprak deze week met een economische delegatie uit China over de wederopbouw van de Syrische infrastructuur, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Verschillende Chinese bedrijven willen Syrië helpen met het bouwen en verbeteren van de luchtvaart, het wegennet en de spoorwegen. Ook wil China een directe Lees verder..