Boektip: Beleggen in zilver

In tegenstelling tot goud heeft zilver een sterke industriële component, waar nog maar weinig over geschreven is. Het boek ‘Beleggen in zilver’ geeft aan de hand van tal van grafieken en tabellen inzicht in de zilvermarkt, maar ook de monetaire geschiedenis van dit edelmetaal komt in het boek ter sprake. In veel verschillende culturen werd zilver in het betalingsverkeer gebruikt in de vorm van muntstukken en tot op de dag van vandaag wordt in diverse talen hetzelfde woord gebruikt voor zowel geld als zilver.

In het boek ‘Beleggen in zilver’ worden de verschillende manieren om in dit edelmetaal te beleggen toegelicht. Daaaast is een heel hoofdstuk gewijd aan de termijnmarkt, waar zilvercontracten verhandeld worden en waar de feitelijke spotprijs voor het edelmetaal tot stand komt. Dit boek maakt de belegger ook bekend met de vermeende prijsmanipulatie op de zilvermarkt, die soms zorgt voor heftige koersbewegingen. Tenslotte werpt het zilverboek een blik in de toekomst. Wat verwachten de verschillende experts, hoe ver kan zilver nog in prijs stijgen en onder welke omstandigheden wordt het interessant om het zilver van de hand te doen?

Het boek Beleggen in zilver is vanaf volgende week te koop bij bol.com, managementboek.nl en in de boekenwinkels. Via Goudstandaard.com is het boek per direct te bestellen.

beleggeninzilver

Beleggen in zilver