China importeerde in september bijna 70 ton goud

Zero Hedge brengt elke maand naar buiten hoeveel goud de Chinezen importeerde uit Hong Kong, een soort doorvoerhaven voor het Chinese vasteland. De meest recente cijfers werden gisteren naar buiten gebracht en lieten zien dat China nog steeds volop goud aan het kopen is. In september werd er voor 69,7 ton goud ingevoerd, aanzienlijk meer dan de 53,5 ton in de maand ervoor. China voert een aanzienlijke hoeveelheid goud in, alleen dit jaar kwam er al bijna 582 metrische ton fysiek goud het land binnen via Hong Kong.

Volgens het Hong Kong Census Bureau nam de bruto import van goud met 30% toe en keerde het daarmee terug naar de langere termijn trend van ongeveer 65 ton goud per maand. Het is niet duidelijk welk aandeel van dit goud bij de overheid terechtkomt en welk deel in private handen valt. Om de goudimport van 582 ton in perspectief te plaatsen: de officiële goudreserve van India is met 558 ton aan geel edelmetaal iets kleiner. En als China in de laatste drie maanden van 2012 evenveel goud blijft kopen als het in de eerste negen maanden gedaan heeft, dan is de totale import van goud over 2012 door China nog groter dan de totale goudvoorraad van Nederland.

De trend is duidelijk zichtbaar. China is druk bezig haar reserves te diversificeren van de dollar door een gedeelte ervan om te zetten in goud. De enorme berg aan Amerikaanse staatsobligaties die in de loop der jaren zijn verzameld door de Chinezen groeit niet meer, een signaal dat aangeeft dat de steun voor de dollar aan het wegvallen is. Het komt niet als een verrassing dat China in de afgelopen twaalf maanden van augustus 2011 tot en met augustus 2012 haar bezittingen van Amerikaanse staatsobligaties heeft teruggebracht van $1.278 naar $1.153 miljard. Dit vertegenwoordigt een daling van ongeveer 10% volgens het Amerikaanse ministerie van Financien.

Zhang Jianhua van de Chinese centrale bank (People's Bank of China) zei er op 8 november 2012 het volgende over (via jsmineset):

“De Chinese overheid moet zich niet alleen zorgen maken over het risico dat geïmporteerd wordt met een stijging van de wereldwijde inflatie, ook moet het haar portfolio van buitenlandse reserves optimaliseren. Door goud te kopen als de goudprijs een aantrekkelijke fluctuatie laat zien.

Totale Chinese import van goud vanuit Hong Kong bedraagt nu al 581,7 ton

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo