China moet meer goud kopen

 

Het hoofd van de onderzoeksafdeling van de Chinese centrale bank, Zhang Jianhua, stelde in een artikel dat de Chinese overheid prijscorrecties in de goudmarkt moet aangrijpen om meer aankopen te doen. “De Chinese overheid moet haar buitenlandse valutareserves verder optimaliseren en op relatief lage prijzen goud kopen”, aldus Zhang. 
 
Volgens Zhang hebben de slechte economische omstandigheden, de monetaire stimuleringen in diverse landen, de daaropvolgende toename in wereldwijde liquiditeit en de daaraan verbonden hoge inflatie het vertrouwen van investeerders doen verdampen. Goud blijft daarom in de ogen van Zhang, voor investeerders met enige risico-aversie, over als laatste veilige vluchthaven . Volgens Zhang moet ook China de prijsdalingen in de goudmarkt aangrijpen om hun goudreserves agressief te vergroten. 
 
Zhang schreef in het artikel niet hoeveel van de $3,2 biljoen aan buitenlandse valutareserves de Chinezen moeten gebruiken om goud te kopen. China heeft ongeveer 30% van deze valutareserves in Amerikaanse staatsobligaties geïnvesteerd en ongeveer 20% in Europese staatsobligaties. Slechts 1,3% van deze reserves wordt tot op heden in goud aangehouden. 
 
Deze 1,3% representeert 1,054 ton goud en daarmee bevindt China zich op de 6e plek op de inteationale ranglijst van grootste goudreserves. De eerste van de ranglijst zijn de Verenigde Staten die met 8,133 ton  76,6% van hun valutareserves in goud aanhouden en nummer twee, Duitsland, houdt met 3,396 ton 73,6% van haar valutareserves aan in goud. China heeft sinds 2009 geen officiële aankopen gedaan op de goudmarkt maar koopt de afgelopen jaren wel de goudproductie van haar binnenlandse goudmijnen op.
 
Bron:
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo