Goldman Sachs: Goudprijs gaat naar $1.050 per ounce

Volgens analist Jeffrey Currie van Goldman Sachs kan de goudprijs de komende maanden nog veel verder dalen. Hoewel de goudprijs in euro’s nog een kleine 10% hoger staat dan begin dit jaar is het rendement in dollars bijna compleet verdampt. “De risico’s zijn overwegend negatief voor goud. Veel van de steun kwam dit jaar van geopolitieke onzekerheid in Oekraïne en in het Midden-Oosten en die onzekerheden zijn weggeëbd”, zo verklaarde de analist in een gesprek met Bloomberg.

Goldman Sachs heeft voor het einde van dit jaar een koersdoel van $1.050 per troy ounce geformuleerd voor het gele metaal, een doel waar Currie nog steeds aan vast houdt. Niet alleen Goldman Sachs is al enige tijd negatief over goud. Ook analist Michael Haigh van Société Générale voorzag vorig jaar, net als Jeffrey Currie, een forse daling van de goudprijs. Volgens Haigh kan er tussen nu en 2015 nog ongeveer 5% van de goudprijs af.

Dat vermogensbeheerders hun weging in goud verminderen blijkt onder andere uit de daling van de goudvoorraad van het GLD ETF. Alleen deze maand haalden banken meer dan 20 ton goud weg uit het fonds.

goudvoorraad-gld-2014-hg

Interesse in goud-ETF’s als het GLD neemt weer af (Afbeelding van Hollandgold)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Goldman Sachs: Goudprijs gaat naar $1.050 per ounce

  • Toch wel opvallend dat hij dat zo zeker lijkt te weten…. Of toch niet? Ik denk dat Sachs samen met de Société weer wat flashcrashes gaat organiseren de komende weken. Lang leven het papiergoud! Ben benieuwd wat Sachs gaat zeggen als de grote massa wakker wordt en de papieren contractjes komt omzetten in keiharde kilo’s fysiek goud.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo