Goud en zilver daily report (08-05-2012)

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,06% op $1605,80  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 1,55% op €1234,28 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,04% op $29,47 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,58% op €22,62 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver hadden het vandaag erg zwaar en noteren beiden forse verliezen. Goud staat momenteel op zijn laagste prijs sinds begin dit jaar en ook zilver sloot voor het eerst sinds januari onder de $30. Beleggers waren vandaag over het algemeen zeer slecht gestemd, vooral de Europese beurzen noteerden dinsdag verliezen van tussen de 1% en 2%. Vooaamste reden is de toenemende zorg rondom Griekenland. Vandaag verklaarde de oppositieleider van de Griekse links-radicale partij de onlangs afgesproken bezuinigingen ongeldig. Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, dan is de uitzetting van Griekenland uit de euro nabije toekomst.

De scherpe dalingen van vandaag werden tevens versterkt door de technische niveaus die de edelmetalen doorbraken vandaag.  Goud toonde eerder veel weerstand op $1613,00 maar doorbrak dat vandaag, tevens zakte het edelmetaal kort onder de psychologische grens van $1600,00 maar herstelde zich snel. Zilver doorbrak vandaag de $30 grens, dit is vooral psychologisch gezien een belangrijke barrière. Het edelmetaal zal sterkte tonen wanneer het de komende week boven de $30 kan eindigen. De technische analyses spreken op de korte termijn in het nadeel van beide edelmetalen. Fysieke vraag uit China en India kan dit eventueel tegenwerken, in India staat namelijk het trouwseizoen voor de deur en er is een belangrijke accijns op sierraden afgeschaft. China blijft grote hoeveelheden goud importeren en steunt daarmee de goudprijs.

Door de toegenomen onrust binnen de EU noteerde de euro vandaag ongeveer 0,5% lager tegenover de dollar. Een sterke dollar is ongunstig voor de prijzen van goud en zilver, uitgedrukt in euro’s is het juist gunstig en beide edelmetalen noteren dan ook kleinere verliezen. Ook de prijs van ruwe olie daalde vandaag met meer dan 1%, dit is een negatief signaal voor de edelmetalen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo