Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,55% op $1649,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,64% op €1259,70 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,35% op $31,39 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een van 0,48% op €23,95 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prijzen van goud en zilver beginnen de week met gematigde verliezen. Het algemene beleggers sentiment was vandaag vrij neutraal. De Europese beurzen noteerden kleine verliezen, dan wel kleine winsten. De vooaamste reden dat er vandaag onzekerheid op de inteationale markten was, is de toenemende onzekerheid omtrent Spanje. De rente op 10-jarige staatsobligaties liep vandaag op tot 6,17%, dit is het hoogste niveau in bijna een half jaar tijd.

Wat vandaag een negatieve invloed had op de prijzen van de edelmetalen was de olieprijs, de prijs van ruwe olie daalde vandaag fors. Aangezien de olieprijs en goud en zilver sterk met elkaar gecorreleerd zijn heeft dat over het algemeen negatieve gevolgen voor de prijs van beide edelmetalen. De euro won vandaag ruim 0,1% tegenover de dollar. Een zwakkere dollar is gunstig voor de prijzen van goud en zilver wanneer men die uitdrukt in de Amerikaanse dollar, uitgedrukt in euro’s zijn de verliezen juist wat groter.

Opvallend was vandaag dat het verlies van goud groter is dan dat van zilver, normaliter toont zilver een grotere volatiliteit. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat de CME Group, de grootste handelsplek voor futures contracten, vrijdag bekend maakte dat het vanaf vandaag de marges op zilvercontracten met 12,5% gaat verlagen. Over het algemeen is dit een stimulans om meer handel te kweken en heeft vaak een positieve invloed op de prijs van zilver.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo