Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,02% op $1652,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,08% op €1258,42 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,82% op $31,79 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,89% op €24,19 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud doet vrijwel niks vandaag, terwijl zilver een mooi winst boekt. Opvallend was dat zowel goud als zilver vandaag beide rond half 4 naar beneden doken en ruim een 1,5%  in waarde daalden. Twee uur later stonden de prijzen van beide edelmetalen weer op het niveau van daarvoor. Zo’n een forse daling in een zeer korte periode is vaak onnatuurlijk en daarmee opvallend.

Vandaag schoten de inteationale beurzen flink omhoog en noteerden grote plussen. Dit werd hoofdzakelijk veroorzaakt door een succesvolle Spaanse obligatieveiling, een meevallend ondeemers cijfer uit Duitsland en goede kwartaalcijfers van Amerikaanse bedrijven. De afgelopen maanden gedragen zowel goud en zilver zich als risicovolle beleggingen, zoals aandelen. Het is daarom enigszins vreemd dat vooral goud zo erg achter bleef vandaag.

Andere factoren die een rol spelen op de goud en –zilvermarkt waren vandaag ook positief of neutraal. Zo steeg de prijs van Amerikaanse ruwe olie vandaag met meer dan 1%, over het algemeen een positief signaal voor de edelmetalen. De euro/dollarkoers deed vandaag weinig, dit is een nadeel noch een voordeel voor de prijzen van goud en zilver. De winsten voor de edelmetalen waren vandaag dan ook ongeveer even groot in euro’s en in dollas.

Een mogelijke reden waarom goud vandaag achterbleef is het zwakke technische support. Momenteel zijn de technische analyses voor het edelmetaal op de korte termijn negatief, volgens Jim Wyckoff van Kitco is dit een reden voor beleggers om op de korte termijn voorzichtig te zijn met goud.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo