Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,60% op $1652,20 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s is de goudprijs onveranderd en staat op €1256,20 per troy ounce.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,42% op $30,53 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,93% op €23,20 per troy ounce.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maandag daalde, bij het ontbreken van een “daily report” in verband met  Koninginnedag, de goud en –zilverprijs gematigd. Gisteren was er weinig handel aangezien de meeste inteationale beurzen gesloten waren vanwege “de dag van de arbeid”, de prijzen van goud en zilver deden over de gehele dag gezien bijna niks. Vandaag noteren goud en zilver tegen het einde van de Nederlandse handelsdag beiden een min.
 
De verliezen van goud en zilver liggen vandaag in lijn met die van de inteationale beurzen. Beleggers reageerden vandaag sterk op de magere groei van de werkgelegenheid in de VS. Ook zorgde tegenvallende cijfers uit de eurozone voor teleurstelling onder beleggers. Zo bleek vanochtend onder andere dat de Europese industrie in april het sterkst gekrompen is in 3 jaar tijd. Mede dankzij dit nieuws moest de euro vandaag 0,6% inleveren tegenover de dollar. Een sterke dollar is ongunstig voor de prijzen van edelmetalen uitgedrukt in dollars, het omgekeerde geldt voor de euro. Omdat de euro vandaag fors zwakker werd toont goud amper verlies uitgerdrukt in euro’s, zilver noteert hierdoor een kleiner verlies. Omdat de industrie in de eurozone sterk gekrompen is en zilver voor meer dan 50% in de industrie verwerkt wordt, is het goed mogelijk dat het negatieve cijfer van vanochtend een reden is voor de grote daling van de zilverprijs.
 
Ten slotte blijft de fysieke vraag naar de edelmetalen momenteel erg klein. Volgens Reuters is vraag vanuit India op dit moment klein dankzij de zwakke roepie en de hoge prijzen. Ook rapporteren goud ETF’s een outflow in de fondsen die gelijk met de prijzen van het edelmetaal bewegen. De U.S. Mint rapporteerde dat er gisteren 10.000 troy ounces aan goud verkocht is in muntvorm, dit is de helft van de totale hoeveelheid die in de gehele maand april verkocht werd. Afgelopen maand was dan ook de slechtste maand sinds juni 2008 wat betreft de verkoop van de gouden munten.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo