Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,29% op $1637,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,44% op €1253,98 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,99% op $30,03 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,18% op €22,98 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver beginnen de week met verliezen. Beide edelmetalen begonnen de dag positief en noteerden groene cijfers, in het begin van de Amerikaanse handel doken goud en vooral zilver fors naar beneden. In de loop van de middag wisten goud en zilver terrein terug te winnen maar bleven in het rood staan.

De inteationale beurzen en goud en zilver toonden vandaag geen correlatie. De beurzen begonnen juist met verliezen doordat er negatief gereageerd werd op de overwinning van de Franse president Hollande maar herpakten zich gedurende de dag.

De euro wist een verlies om te buigen in een bescheiden winst tegenover de dollar. Hierdoor worden goud en zilver relatief goedkoper in euro’s en noteren dan ook grotere verliezen dan in dollars. De prijs van ruwe olie zakte vandaag naar zijn diepste punt in 3 maanden tijd. De olieprijs is een belangrijke factor voor de prijzen van goud en zilver, een daling is dan ook over het algemeen een negatief signaal voor de edelmetalen.

Ten slotte werd vandaag bekend gemaakt dat India de onlangs verhoogde accijns op goud en sierraden van 1% ongedaan maakt. Eerder dit jaar waren er langdurige stakingen onder goudhandelaren in het land, dit drukte de fysieke vraag. Nu er besloten is de accijns niet te verhogen is de verwachting dat de fysieke vraag uit India weer gaat toenemen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo