Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,30% op $1559,80  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,90% op €1213,96 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,04% op $28,30 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,61% op €22,02 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de forse verliezen van vorige week was het vandaag wederom raak voor goud en zilver. Beide edelmetalen begonnen in de Aziatische handel al te dalen in waarde en zakten tijdens de Europese handel naar het dieptepunt van de dag.

Beleggers waren vandaag over het algemeen slecht gestemd en deden veel beleggingen van de hand. De inteationale beurzen noteren vandaag dan ook zware verliezen, zo noteerden de Europese beurzen vandaag allemaal een verlies van rond de 2%. De toenemende zorg rondom Griekenland was vandaag de grote boosdoener. Vanochtend werd bekend gemaakt dat een regering van nationale eenheid is niet meer mogelijk is, hierdoor zullen de Europese afspraken wat betreft de bezuinigingen niet nageleefd worden. Kredietbeoordelaar Moody’s waarschuwde dan ook dat kans op een wanordelijk faillissement van Griekenland en vertrek uit de eurozone is toegenomen.

Goud en zilver gedragen zich de laatste maanden als risicovolle beleggingen en bewegen sterk met het sentiment van de beurzen mee. Vandaag was dat wederom het geval en kregen de edelmetalen het zwaar te voorduren. Tot vorig jaar gedroegen goud en zilver zich als een veilig haven. Het is aannemelijk dat ze dat dit jaar weer zullen worden, maar wanneer die omslag zal zijn is moeilijk te zeggen.

Dankzij de toegenomen onzekerheid omtrent Griekenland noteerde de euro vandaag voor het eerst sinds januari onder de 1,29 dollar. De sterkere dollar is ongunstig voor de prijzen van beide edelmetalen wanneer men die uitdrukt in dollars, uitgedrukt in euro’s zijn je verliezen juist kleiner. Ook de olieprijzen daalden vandaag met meer dan 1%, dit is tevens een negatief voor goud en zilver.

De technische analyses spreken op dit moment niet in het voordeel van goud en zilver. Zo verklaarde Marc Faber vandaag dat hij de goudprijs op de korte termijn op een niveau van $1500 per troy ounce niet uitsluit. Een belangrijk niveau voor de goudprijs is $1528,60, dit is het dieptepunt van december 2011. Voor zilver ligt datzelfde dieptepunt op $26,50 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo