Goud en zilver daily report

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,72% op $1581,00  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,21% op €1241,18 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,56% op $28,31 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,08% op €22,26 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver begonnen de wereldwijde handelsdag rustig en doken aan het begin van de Europese handel naar beneden. Vervolgens herstelden beide edelmetalen zich vrijwel volledig. Na het sluiten van de Europese handel begonnen goud en zilver weer te dalen en staan momenteel op gematigde verliezen.

Voor de 4e dag op rij tonen goud en zilver een ander koersverloop dan de beurzen. Alle inteationale beurzen noteerden vandaag een plus. De beurzen vonden vooamelijk de weg omhoog nadat positieve cijfers uit de VS bekend werden gemaakt. Uit cijfers bleek dat het aantal verkochte bestaande woningen iets hoger dan verwacht lag en de gedwongen verkoop van huizen gedaald was. De OESO riep de EU tevens op om grotere stappen te zetten om verdere escalatie van de schuldencrisis te voorkomen. Beide nieuwsfeiten resulteerden erin dat de dollar van vandaag ruim 0,5% won tegenover de euro. Een sterke dollar is ongunstig voor grondstoffen die geprijsd zijn in die valuta omdat het de grondstoffen duurder maakt voor degene die andere valuta dan de dollar bezitten. Uitgedrukt in euro’s vallen de verliezen voor zowel goud als zilver juist mee. Mark O’Bye, directeur bij GoldCore, verklaarde dan ook tegenover MarketWatch dat “de sterke dollar en zwakkere olieprijzen een drukkend effect hebben op de prijs van goud.” Tevens gaf hij aan dat een vergrote vraag naar risicovollere beleggingen een negatief effect kan hebben op de prijs van goud.

Morgen komen leiders van de Europese Unie in Brussel bij elkaar om te vergaderen. Beleggers en investeerders kijken hier naar uit en zijn benieuwd naar wat voor een oplossingen er op tafel komen, tevens zal er veel over Griekenland gepraat worden. De uitkomst van deze vergadering is moeilijk te voorspellen, goud en zilver kunnen dan ook zowel positief als negatief reageren op de uitkomst van de vergadering.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo