Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,01% op $1618,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,34% op €1298,72 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,71% op $28,46 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,95% op €22,83 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De goudprijs doet vrijwel niets vandaag en laat dan ook weinig volatiliteit zien. De prijs van zilver steeg vandaag gematigd maar laat net als zijn goud broer geen grote koersschommelingen zien. De vooaamste reden voor de afwachtende houding op de goud en –zilvermarkt is het telefonisch topoverleg tussen de G7 landen.

Concrete nieuwe plannen en maatregelen werden niet verwacht en zijn ook uitgebleven. Wanneer de ministers en topbankiers nieuwe monetaire verruiming hadden aangekondigd, dan was dat erg positief voor goud geweest, aldus Goldcore directeur Mark O’Bryne tegenover MarketWatch. Ook zijn de ogen van beleggers gericht op de Europese Centrale Bank vergadering van morgen.

Niet alleen de goud en –zilvermarkt deden het vandaag rustig aan. Vrijwel alle Europese beurzen sloten de dag af met gematigde winsten, dan wel kleine verliezen. Vooralsnog kan men zeggen dat goud en zilver met de trend van de beurzen meebewegen, als komt het omgekeerde steeds vaker voor. Het ziet er dan ook naar uit dat een definitieve trendbreuk steeds aannemelijker wordt en goud waarschijnlijk voor het einde van de zomer zijn status als veilige haven terugkrijgt.

De dollar won vandaag dankzij iets beter dan verwachte cijfers over de bedrijvigheid in de VS, terwijl een soortgelijk Duits cijfer juist wat tegenviel. Door de zwakkere euro zijn de winsten voor goud en zilver juist groter wanneer men die uitdrukt in euro’s. De prijs van ruwe olie deed vandaag vrijwel niets.

Steeds meer mensen schatten de kansen op een nieuwe ronde van monetaire verruiming door de Fed hoog in, zo ook Selwyn van Duivesteijn. Deze turbohandelaar van iex.nl gaf in zijn column van vandaag dan ook aan dat hij positief over goud is en een technische opwaartse beweging ziet, zijn koersdoel is $1740 per troy ounce.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo