Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,18% op $1620,50  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,03% op €1284,55 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,69% op $28,66 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,81% op €22,72 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud doet net als gisteren vrijwel niets, zilver daalde vandaag echter wat forser dan gisteren en moest vandaag een gematigd verlies noteren. De prijzen van beide edelmetalen begonnen de dag rustig maar klapten om klokslag half 4, vlak na de opening van de Amerikaanse beurzen, beiden naar beneden. Uiteindelijk toonden goud en zilver een aardig herstel en staan nu respectievelijk op gematigde winst en verlies.

Niet alleen goud deed het zowel gisteren als vandaag relatief gezien rustig aan, de inteationale beurzen toonden voor de tweede dag op rij kleine winsten of verliezen. Het ziet er momenteel naar uit dat de beleggers op alle markten in afwachting zijn van de belangrijke Griekse verkiezingen die zondag zullen plaatsvinden. Na de verkiezingen zal er meer duidelijkheid komen over de koers die Griekenland wil gaan varen en zal de kans op een eventueel vertrek uit de eurozone beter in te schatten zijn. Goud en zilver hebben nog een tweede belangrijk evenement in aantocht waardoor beleggers wellicht een afwachtende houding aannemen. Aankomende woensdag is namelijk de maandelijkse meeting van het FOMC en zal de Fed kenbaar kunnen maken of er binnenkort een nieuwe ronde van monetaire verruiming komt. Aangezien er de afgelopen tijd steeds meer negatieve cijfers over de Amerikaanse economie naar buiten komen is de kans dat de Fed woensdag zal hinten op “QE3” aannemelijk, zo vinden ook de analisten van Goldman Sachs. De prijs van goud en zilver zullen positief reageren op eventuele hints die wijzen in de richting van een nieuwe rond monetaire verruiming.

Het feit dat zilver vandaag relatief veel meer daalde dan goud is vrij opvallend. Het zilveren broertje van goud toont vrijwel altijd een sterkere volatiliteit dan goud. Vandaag begon zilver echter in de Aziatische handel met een dikke plus en is de fysieke vraag naar zilver volgens The Economic Times momenteel erg groot. Een waarschijnlijke reden is de relatief kleine zilvermarkt die vooral beheerst wordt door enkele grote spelers. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo