Goud en zilver daily report

Goud behaalde vandaag een winst van 0,92% op $1603,91 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteerde goud een verlies van 0,62% op €1295,88 per troy ounce.

Zilver behaalde vandaag een winst van 2,17% op $27,75 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteerde zilver een winst van 0,59% op €22,43 per troy ounce.

Aan het begin van de week was de voorspelling al dat het een volatiele week zou kunnen worden. Maandag en dinsdag was het nog relatief rustig op de goud en –zilvermarkt, maar woensdag en donderdag verloren goud en vooral zilver flink terrein. Door de winsten van vandaag valt de schade voor goud over de gehele week erg mee, het edelmetaal noteert een wekelijks verlies van 0,5%. Omdat zilver zowel maandag als vandaag meer dan 2% in waarde steeg kan zilver een wekelijkse winst van 1,1% noteren.

Goud en zilver zijn niet de enige beleggingen die vandaag forse winsten boeken, hieruit blijkt maar weer dat beide edelmetalen zich momenteel nog zeer sterk als risicovolle beleggingen, zoals aandelen, gedragen. De inteationale beurskoersen lieten vandaag allemaal ruime winsten zien. Al in de ochtend vonden de indexen de weg goed omhoog omdat beleggers na de ruime verliezen van gisteren hoop blijven houden op nieuwe maatregelen van ECB president Draghi: “There was a legitimate disappointment that Draghi didn’t come out with his bazooka, but we still think it will come in time, maybe after Labor Day,”zo verklaarde Phil Orlando, equity market strategist bij Federated Investors tegenover MarketWatch. In de middag kwamen daar nog de positieve banencijfers uit de VS bij. De werkloosheid steeg weliswaar tot 8,3% maar beleggers hechtte blijkbaar meer waarde aan het feit dat er in juli 163.000 banen bij zijn gekomen, dit aantal was fors meer dan verwachte 100.000.

Wanneer Draghi, en tevens Beanke, met nieuwe stimulering maatregelingen  komen zal dit extra voordelig voor goud en zilver zijn. Het is ook daarom dat door de nieuwe hoop van beleggers goud maar vooral zilver al vroeg in de ochtend forse winsten boekten. De euro/dollarkoers speelde vandaag een grote rol van de betekenis op de goud en -zilvermarkt. De euro won maar liefst 1,6% tegenover de Amerikaanse valuta, de zwakke dollar is gunstig voor de prijzen van goud en zilver uitgedrukt in dollars maar uitgedrukt in euro’s is het een stuk minder gunstig voor de edelmetalen.

Volgende week staan er een stuk minder belangrijke bijeenkomsten of cijferbekendmakingen op het programma dan deze week. Wel verlaagt de COMEX, de belangrijkste beurs voor het verhandelen van edelmetaalcontracten, vanaf maandag de margeverplichtingen op zilvercontracten. Dit maakt het verhandelen van zilver aantrekkelijker voor spelers op de zilvermarkt en zou een stimulans kunnen zijn. Volgens Kitco spreken de technische analyses van zowel goud als zilver in het voordeel en is het voor goud vooral belangrijk om boven de $1600 grens te blijven. De wekelijks ondervraagde experts op de goud en –zilvermarkt zijn zeer verdeelt over wat de goudkoers volgende week gaat doen, toch ziet een meerderheid de prijs het edelmetaal stijgen.

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo