Goud en zilver daily report (17-01-2012)

De goudprijs staat momenteel op $1652, een paar dollar hoger dan het slot van $1647,70 gisteren. In euro's is de goudprijs ook vrijwel onveranderd gebleven, de koers staat nog steeds op net iets minder dan €1300 per troy ounce. De zilverprijs kende een soortgelijk verloop als goud. Eerder op de dag tikte de koers de $30,50 aan, maar nu staan we weer praktisch gelijk aan de vorige slotkoers van $30,12. In euro's staat zilver nog iets lager dan gisteren, omdat de euro weer een klein beetje wist aan te sterken tegenover de dollar. De wisselkoers is op moment van schrijven $1,274 tegenover de euro.

Het beter dan verwachte nieuws uit China en Europa ondersteunde de aandelen- en grondstoffenmarkten, waar ook goud en zilver wat op mee konden liften. De prijs van Amerikaanse WTI olie blijft ondertussen nog steeds boven de $100, maar staat praktisch onveranderd ten opzichte van gisteren. De Europese Brent olie is door de aanhoudende onzekerheid over Iran weer een procentje duurder geworden en staat nu op $111,53 per vat. Door de stijgende olieprijs en de zwakkere euro is benzine een stuk duurder geworden, een liter Euro95 kost vandaag de dag gemiddeld €1,76, terwijl diesel stijgt naar €1,49 per liter.

Palladium en platina staan op respectievelijk $647 en $1520 per troy ounce, terwijl de koperprijs op $3,72 per kilo staat. Door het uitblijven van groot nieuws zijn er geen noemenswaardige koersverandering waar te nemen.

Vandaag kleine verandering in de goud- en zilverprijzen door gebrek aan richtinggevend nieuws

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo