Goud en zilver daily report (17-05-2012)

Goud noteerde gisteren een winst van 2,5% en eindigde de dag op $1574,90 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde gisteren een winst van 3% en eindigde donderdag op $28,02 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook al was het gisteren Hemelvaartsdag en lagen de verhandelde volumes op de beurzen volgens ingewijden laag, een rustige dag was het zeker niet. Vrijwel alle inteationale beurzen toonden rode cijfers met verliezen van 1% of meer. Aangezien de goud en –zilverprijs de afgelopen maanden sterk met het sentiment van de beurzen meebewegen, was het te verwachten dat beide edelmetalen een fors verlies zouden tonen. Maar niks was minder waar en goud en zilver kenden gisteren hen grootste dagelijkse stijging sinds januari.

Het sentiment op de beursvloer is deze week zeer negatief door de toenemende onzekerheid over Griekenland en de eventuele exit van het land uit de euro. Tevens steeg de rente op Spaanse staatsleningen gisteren boven de kritieke 6%. De beurzen kregen het donderdag nog zwaarder te voorduren toen bekend werd dat een samengesteld aantal macro-economische cijfers uit de VS voor het eerst in 7 maanden gedaald was. Het laatst genoemde hint eventueel op een derde ronde van monetaire verruiming om zo de Amerikaanse economie verder te stimuleren. Tevens werd woensdagavond laat een verklaring vrijgegeven over de FOMC vergadering van april. Hierin komt naar voren dat een aantal leden van het hoogste orgaan van de Fed een nieuwe stimulans niet uitsluit wanneer de economie kwakkelend blijft. Signalen voor een nieuwe ronde monetaire verruiming worden steeds sterker, dit is gunstig voor de prijzen van goud en zilver. De edelmetalen krijgen zodoende een deel van de status als veilige haven terug. Ook vandaag duiken de beurzen weer de rode cijfers in, terwijl goud en zilver forse plussen noteren. Het is echter nog te vroeg om te concluderen dat goud en zilver hen oude status heroverd hebben.

Gisteren spraken de technische analyses ook in het voordeel van de edelmetalen. Zo hield goud goed stand rond het laagste niveau van december vorig jaar rond de $1520 per troy ounce. Tevens was het edelmetaal technisch gezien “over-verkocht”. Woensdag stond de Relative Strength Index van goud op 22, een markt met een RSI van 30 of minder wordt gezien als “over-verkocht”. Gisteren steeg de index naar 37.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo