Goud en zilver daily report

 

Goud boekte vandaag een winst van 0,64% op $1717,38 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.724,20. Laagste dagkoers: 1.703,83.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver behaalde een forse winst van 1,59% op $32,28 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 32,35. Laagste dagkoers: 31,48.

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver beleefden een dag zonder hevige fluctuaties maar vonden beiden de weg naar boven. Zoals de laatste weken altijd het geval is bewogen goud en zilver vandaag gelijk met de beurzen. De AEX won  ruim 1,5% en alle andere Europese beurzen boekten ongeveer dezelfde winst.

De winst is toe te schrijven aan het feit dat de leiders van de eurolanden een nieuw verdrag hebben gesloten. Het verdrag houdt vooamelijk in dat er strengere regels zullen komen omtrent de begrotingstekorten van de lidstaten. Alle 17 de eurolanden zullen zich hier aan houden en alle andere EU-landen mogen en zullen waarschijnlijk meedoen, op Groot-Brittannië en Hongarije na.

Het verdrag lijkt een stap in de goede richting maar neemt zeker niet alle zorgen weg. Allereerst zal in de toekomst moeten blijken hoeveel er daadwerkelijk van dit verdrag terecht gaat komen. Daaaast is het verdrag volgens veel experts erg mager en zal het de crisis niet volledig kunnen bestrijden.

Voor dit moment bewegen goud en zilver nog met de beurzen mee. Maar mocht het verdrag in de nabije toekomst te weinig of geen effect hebben, dan kan dat wel eens veranderen. Goud en zilver zouden dan heel goed naar de oude “veilige haven” status terug kunnen keren en omhoog schieten.

Dan sluiten we graag de week af met een bericht dat ons via ZeroHedge bereikte. Wij van MarketUpdate, en een aantal kleinere media met ons, geven al een tijd aan dat de goud en zilverprijs gemanipuleerd worden door grote centrale instellingen zoals de FED. Maar nu bericht ook het “grote” Market News (eigendom van Deutsche Boerse) over het feit dat de FED en andere grote instellingen direct goud verkochten toen de goudprijs weer een record bereikte. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo