Goud en zilver daily report (18-06-2012)

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,07% op $1627,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,55% op €1294,03 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,21% op $28,74 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,69% op €22,83 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar aanvankelijk wel eens vuurwerk verwacht kon worden vandaag, bleek het uiteindelijk een rustige dag te zijn op de goud en –zilvermarkt. Beide edelmetalen begonnen de dag rustig en toonden de gehele dag relatief zeer weinig volatiliteit.

Alle ogen ware gisterennacht gericht op de verkiezingen in Griekenland. De Griekse stemmers hebben uiteindelijk voor de conservatieve “Nieuwe Democratie” partij gekozen die samen met coalitiepartijen pro Europa is en zich zal houden aan de voorwaarden voor de Europese noodsteun. Met deze verkiezingsuitkomst zal Griekenland voorlopig niet uit de euro stappen, maar het om het land financieel gezien weer op de goede baan te krijgen blijft nog een grote opgave. Een overwinning van de extreem linkse en anti-Europese partij Syriza was waarschijnlijk gunstiger geweest voor goud en zilver aangezien centrale banken dan met interventies moesten komen.

Andere financiële markten reageerden aanvankelijk positief op de Griekse verkiezingsuitslag maar de winsten verdampten al snel toen bekend werd dat de rente op Spaanse staatsobligaties vanochtend een eurorecord bereikte van 7,3%. De ECB grijpt voorlopig niet in en heeft al 14 weken lang geen staatsobligaties opgekocht. Zulke acties van de ECB gaan vaak gepaard met een vorm van geldontwaarding en zouden daarom een positieve invloed op de goud en –zilverprijs kunnen hebben.

De verwachting dat de Fed woensdag met soortgelijke acties naar buiten komt lijkt echter steeds aannemelijker. In het weekend verklaarden veel analisten tegenover MarketWatch dat een 3e ronde van monetaire verruiming steeds aannemelijker wordt. “We verwachtend dat de Fed deze week met monetair verruimende acties zal komen, een heieuwing van Operation Twist lijkt ons dan ook een logische uitkomst”, was één de vele reacties die MarketWatch onder andere van Barclays Capital econoom Dean Maki ontving. Aankomende woensdag zal de Fed laat in de middag met een toelichting op de FOMC vergadering komen en zal duidelijk worden of er inderdaad actie ondeomen gaat worden. Wanneer dit inderdaad het geval is, zal dat de goud en –zilverprijs zeer waarschijnlijk ten goede komen.

Ten slotte kwam de CME Group vandaag met opvallend nieuws naar buiten. Vanaf 1 juli is het op de COMEX, de Amerikaanse beurs waar het meeste goud en zilver verhandeld wordt, mogelijk om de korte termijn opties op goud niet alleen met cash af te wikkelen, maar ook met fysieke uitlevering. Chris Gram van de CME Group vertelde aan Reuters dat dit initiatief vooral dankzij de vraag van klanten op touw is gezet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo