Goud en zilver daily report (25-04-2012)

 

Goud noteerde gisteren een winst van 0,17% op $1644,30  per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde gisteren een verlies van 0,35% op $30,71 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver zagen beiden veel volatiliteit gisteren maar eindigen de handelsdag met een minimale winst voor goud en een klein verlies voor zilver. Beide edelmetalen begonnen de dag erg rustig en waren in afwachting van de FOMC verklaring later op de dag, er werd dan ook verwacht de prijzen van goud en zilver niet veel zouden veranderen tot aan dat moment. Maar niets bleek minder waar, na het sluiten van de handel in Londen zakte de zilverprijs in tientallen minuten fors weg en kwam even onder de $30 per troy ounce. De reden van de spontane en forse daling was een massale dump van 9.000 zilvercontracten in 10 minuten tijd. Uiteindelijk herstelde zilver zich langzamerhand en eindigde de dag dus met een klein verlies.

De goudprijs ondervond zo’n zelfde soort schok naar beneden maar dan later op de dag. Rond half 7 in de avond zakte de goudprijs binnen enkele minuten 1% naar beneden, nog geen half uur later stond de goudprijs alweer op het oude niveau en sloot de dag af met een bescheiden winst.

Goud en zilver hebben dus amper gereageerd op de verklaring van het FOMC. Inhoudelijk bracht de Fed geen groot nieuws, dit is dan ook de vooaamste reden dat goud en zilver er amper op hebben gereageerd. Al hebben beide edelmetalen in het verleden sterk gereageerd op verklaringen van de Fed, ook bij gebrek aan groot nieuws. Belangrijk was dat de rentestand tot 2014 extreem laag zal blijven en dat de Fed vooralsnog geen derde ronde van monetaire verruiming toepast. Wel verklaarde Fed-voorzitter Ben Beanke dat de Fed bereid is om verdere stappen te ondeemen om de economie te stimuleren en het herstel te verzekeren: “Wanneer gepast blijven we compleet bereid om aanvullende gebalanceerde actie te ondeemen om onze doelen te bereiken”. Beanke houdt hiermee de deur naar monetaire verruiming open maar deed geen toezeggingen.

De euro/dollarkoers deed gisteren vrijwel niets, hierdoor zijn de winsten en verliezen voor respectievelijk goud en zilver even groot uitgedrukt in euro’s en dollars. De prijs van ruwe olie steeg gisteren gematigd.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo