Goud en zilver daily report (25-07-2012)

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 1,54% op $1604,41  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,78% op €1320,27 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,77% op $27,30 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,91% op €22,47 per troy ounce.

Zowel goud als zilver stegen vandaag fors in prijs. De prijskoersen van beide edelmetalen bewogen zoals gebruikelijk sterk met elkaar mee en vonden hun hoogtepunt rond 7 uur Nederlandse tijd, vervolgens daalde de prijzen ietsjes naar de bovengenoemde prijzen. Vandaag kwam de goudprijs voor het eerst in 3 weken tijd boven de belangrijke grens van $1600.

Goud en zilver presteerden net als in de voorgaande dagen vandaag beter dan de beurskoersen, die toonden vandaag gemengde resultaten. De vele cijfers van beursgenoteerde bedrijven speelden vandaag een belangrijke rol op de inteationale markten. De euro/dollarkoers bewoog ook vandaag weer heftig, deze keer in het voordeel van de euro. Een lid van de ECB zei vandaag dat een bankvergunning voor het noodfonds ESM voordelen met zich mee kan brengen, dit werd als een positief signaal ontvangen en de euro steeg vandaag dan ook 0,75% in waarde. De zwakkere dollar is gunstig voor de goud en –zilverprijs wanneer men die uitdrukt dollars, uitgedrukt in euro’s zijn de winsten ook fors lager vandaag.

Vandaag spraken meerde Amerikaanse media de verwachting uit dat de Fed binnenkort toch echt een 3e ronde van  monetaire verruiming zal aankondigen. Zo kopte de Wall Street Joual met “Fed moves closer to action” en schreef de New York Times een artikel met de naam “Fed leaning closer to new stimulus if no growth is seen”. Het lijkt er dus steeds meer op dat het een kwestie is van wanneer en niet of er monetaire verruiming plaats zal vinden. Hoopgevende speculaties doen de prijs van goud en zilver stijgen, zo bleek vandaag wederom. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo