Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vandaag een verlies van 0,75% op $1603,3 per troy ounce. Hoogste dagkoes: 1.616,90. Laagste dagkoers: 1.598,07.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag een verlies van 0,85% op $29,09 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 29,71. Laagste dagkoers: 29,01.

 

 

 

 

 

 

 

De goud en zilverkoers bewogen voor het eerst sinds een aantal dagen niet mee met de koers van de inteationale beurzen. Waar goud en zilver vandaag een verlies leden van ongeveer 0,8%, behaalden alle beurzen een winst van boven de 1%.

Dat goud en zilver zich vandaag onafhankelijk van de beurzen gedroegen heeft twee redenen. Allereerst schonen banken en beleggingsinstituten de balans voor het einde van het jaar op en willen ze een positief resultaat neerzetten. Dit doen ze door winstgevende zilver en vooral goudposities van de hand te doen om andere verliezen te compenseren. Ten tweede heeft het grootse goud Exchange Traded Fund van de wereld, SPDR Gold Trust, 12 ton goud van de hand gedaan omdat ze voorlopig het koersverloop willen afwachten. Deze afwachtende houding geldt voor meerdere beleggers en zal een drukkende factor kunnen zijn voor de goud en zilverprijs de komende tijd.

Daaaast werd vandaag bekend gemaakt dat de Amerikaanse banenmarkt sterker en stabieler geworden is. Door dit goede nieuws moest de euro zijn winst tegenover de dollar in de middag inleveren en daalde goud en zilver. Doordat de euro/dollar koers aan het einde van de middag niks deed was het verlies van de edelmetalen in dollars even groot als in euro’s.

 

Bronnen:

Bloomberg

Kitco

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo