Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vandaag een winst van 2,60% op $1607,00 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1607,00. Laagste dagkoers: 1.560,95.  Uitgedrukt in euro's boekte goud een winst van 2,03% op €1217,05 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag een winst van 7,07% op $29,71 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 29,71. Laagste dagkoers: 27,85. Uitgedrukt in euro's boekte zilver vandaag een winst van 6,72% op €21,79 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver kenden een rooskeurige start op de eerste volledige handelsdag van 2012. Vanmorgen vroeg startten beiden edelmetalen al met een winst en die trend zette zich de hele dag door en begint op dit moment een parabolische vorm aan te nemen .

De reden dat goud en zilver vandaag winst boekten heeft te maken de optimistische financiële markten van vandaag en de onzekerheid rondom Iran. Wallstreet opende vandaag aanzienlijk hoger in navolging van winsten op de beurzen in Azië, Londen en Frankfurt. Goud en zilver bewegen de laatste maanden bijna volledig mee met de beurzen en dat was vandaag ook weer het geval.

Daaaast is de toenemende angst voor Iran’s nucleaire plannen een positieve factor voor de goud- en zilverprijs. Ook al zijn goud en zilver nog niet teruggekeerd naar hen oude status als veilige haven, zeggen analisten toch dat grote wereldwijde angst een toevlucht in goud en zilver stimuleert.

Dat zilver vandaag 3 keer zo hard steeg als goud heeft meerdere redenen. Allereerst was er vandaag positief industrieel nieuws uit China, de VS en Duitsland. Deze drie industriële grootmachten kwamen vandaag met beter dan verwachte cijfers over de groei van hun industrie. Dit heeft voor zilver een positiever effect dan voor goud omdat de wereldwijde vraag naar zilver voor 50% uit de industrie komt. Daaaast is de zilvermarkt vele malen kleiner dan de goudmarkt en zien we vaak grotere fluctuaties in de zilverprijs dan bij goud, zo ook vandaag.

De dollar verloor vandaag 1% tegenover de euro. Ook dit heeft een positief effect op de goud- en zilverprijs. Deze stijging van de euro verklaart ook waarom de winsten van de edelmetalen uitgedrukt in euro’s wat lager liggen dan die in dollars.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo