Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vrijdag een verlies van 0,30% op $1616,60 per troy ounce. Uitgedrukt in euro's noteerde goud een winst van 0,16% op €1272,19 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vrijdag een verlies van 2,11% op $28,75 per troy ounce. Uitgedrukt in euro's noteerde zilver een winst van 0,07% op €22,57 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver eindigen de eerste week van 2012 met een forse plus, al moest zilver gisteren flink wat inleveren. Goud beleefde een rustigere dag en noteerde gisteren slechts een klein verlies. In euro’s uitgedrukt boekten beiden edelmetalen een kleine winst op de laatste dag van de week, de euro verloor vrijdag wederom terrein tegenover de dollar.

In de trend van de inteationale beurzen noteerde goud gisteren een klein verlies. Een sterke dollar had de goudprijs nog meer kunnen drukken maar een sterke fysieke vraag naar het gele edelmetaal voorkwam dit. De situatie rondom Iran speelde vrijdag een minder grote rol dan de rest van de week aangezien het gisteren relatief rustig was en de oliprijs weer daalde.

Zilver leed gisteren ruim 2% verlies. Beurzen in het rood en een sterke dollar waren factoren die de zilverprijs net als goud omlaag dreven. Dat zilver meer terrein verloor dan goud heeft  te maken met een “sell-off” van het edelmetaal. Donderdag stond zilver ruim 6% hoger dan aan het eind van vorig jaar, reden voor beleggers om snel winst te pakken in de eerste week van het nieuwe jaar en zilver van de hand te doen. Zilver eindigde overigens met een plus van 4% over de gehele week, 1% meer dan zijn gele broer.