Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vandaag een winst van 0,67% op $1653,80 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.662,17. Laagste dagkoers: 1.635,29. Uitgedrukt in euro's noteerde goud een verlies van 0,17% op €1289,88 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag een winst van 1,07% op $30,39 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 30,67. Laagste dagkoers: 29,71. Uitgedrukt in euro's noteerde zilver een winst van 0,14% op €23,69 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver noteerden vandaag, in tegenstelling tot de meeste beurzen, wederom een plus. De beurzen begonnen de dag goed door positief nieuws uit de Eurozone. Zo verliepen Spaanse en Italiaanse obligatieveilingen zeer succesvol en was er goed nieuws uit Duistland. De goede stemming op de beurzen verdween in de loop van de middag al snel door negatief nieuws uit de VS. De detailhandel verkopen stegen minder hard dan verwacht en het aantal uitkeringsaanvragen nam weer toe in de VS.

Al het bovenstaande nieuws was weliswaar niet gunstig voor de beurskoersen maar de euro won hierdoor ruim 0,8% tegenover de dollar. Dit verklaart meteen voor een groot deel de winsten voor goud en zilver. Vanzelfsprekend zijn de winsten voor beide edelmetalen uitgedrukt in euro’s kleiner vandaag.

Daaaast was de seizoensgebonden vraag uit Azië vandaag wederom een stuwende factor voor de goud en –zilverprijs. Alhoewel de vraag uit China inmiddels afvlakt doordat het Chinese Nieuwjaar al volgende week plaatsvindt, neemt de vraag uit India nog toe door het lange trouwseizoen dat 15 januari begint.

Ten slotte zijn de nieuwe Chinese importcijfers van goud erg positief. De Chinese import van het edelmetaal steeg vorig jaar met maar liefst 483%. Deze grote toename wordt als een positief signaal gezien voor het edelmetaal en heeft daarom een positieve invloed op de goudprijs.